HomeΚΡΗΤΗΚρήτη: Ο ιδανικότερος προορισμός για … καλοφαγάδες!

Κρήτη: Ο ιδανικότερος προορισμός για … καλοφαγάδες!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με 6 χιλιάδες νησάκια στα σύνορά μας, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις βρει ένα που να είναι πιο κοντά στα γούστα σου, αλλά και στην προσωπική σου κατάσταση (ελεύθερος, παντρεμένος, με παιδιά).

Με το κάθε νησί να έχει τη δική του ξεχωριστή ομορφιά, μπορεί να δυσκολευτείς να καταλήξεις στον επόμενο… ελληνικό προορισμό.

Τα παρακάτω 12 νησιά «απευθύνονται» σε διαφορετικούς τύπους ταξιδιωτών. Από όσους αγαπούν τα extreme sport και το φαγητό, μέχρι όσους θέλουν ανελέητα ψώνια και αξέχαστα πάρτι.

Ύδρα, για όσους αγαπούν την τέχνη

Όσοι τρελαίνονται για γραφικά τοπία, ιστορικά μνημεία και γκαλερί, τότε η Ύδρα είναι ο ιδανικός προορισμός.

Καλλιτέχνες και συλλέκτες έργων τέχνης παίρνουν κάθε χρόνο μέρος στις εκδηλώσεις του  ιδρύματο DESTE Project Space Slaughterhouse, το οποίο ανήκει σε Κύπριο εκατομμυριούχο και τον επιχειρηματία και συλλέκτη Δάκη Ιωάννου.

Πάρος, για extreme sports και surfing

Η Πάρος φιλοξενεί τον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Επαγγελματιών Windsurfing, καθώς οι παραλίες της είναι ιδανικές για θαλάσσια σπορ. Οι απόμερες και πολυάριθμες παραλίες της σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις.

Ίος, για αξέχαστα πάρτι

Τα πολυάριθμα κλαπ και μπαράκια του νησιού (και σε κοντινή απόσταση) έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των νέων και όσων θέλουν να ξεφαντώσουν το καλοκαίρι.

Ξεκίνα το βράδυ σου με το φημισμένο Far Out Beach Bar στην παραλία της Μηλοπότας, πριν κάνεις το tour σου και στα υπόλοιπα. »

Σαντορίνη, με το αμόρε σου

Η απίστευτη θέα της και οι βόλτες στις παραλίες της, την έχουν καταστήσει ως το πιο ρομαντικό νησί της Ελλάδας. Απόλαυσε τις μοναδικές ποικιλίες κρασιών με το άλλο σου μισό και φυσικά μην ξεχάσεις να δεις το ηλιοβασίλεμα.

Μήλος, οι καλύτερες παραλίες

Το νησί έχει περίπου 80 παραλίες και όλες είναι μαγικές. Μερικές έχουν μαύρη άμμο, άλλες κόκκινα πετρώματα και πολλές κρυμμένες σπηλιές.

Κρήτη, για το καλύτερο φαγητό της ζωής σου

Φημισμένη για τα ντάκος της, τα παξιμάδια της, το τυρί της, το λάδι και τα τοπικά προϊόντα, αν πας στην Κρήτη δεν υπάρχει περίπτωση να μην φας καλά. Θα εκπλαγείς με το κρέας και τα τοπικά μυρωδικά και φυσικά με τη ρακί και το κρασί.

Ικαρία, για διακοπές στη φύση

Στην Ικαρία, θα ζήσεις τις απόλυτες διακοπές μέσα στη φύση.. από βόλτες σε δάση και κρυφές παραλίες με όρμους και μέχρι πεζοπορία στα βράχια. Δραστηριότητες, όπως ορειβασία, πεζοπορία και ποδηλασία είναι δημοφιλείς στην Ικαρία, χάρη σε ένα δίκτυο από ορεινά μονοπάτια που επιτρέπουν στους  ταξιδιώτες να ανακαλύψουν την χλωρίδα και την πανίδα του νησιού.

Μύκονος, για καινούργια γκαρνταρόμπα

Τα καταστήματα είναι ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ, καθώς στη Μύκονο θα βρεις από μπουτικ γνωστών σχεδιαστών μέχρι μπουτίκ διάσημων οίκων και πολλά μικρά μαγαζάκια. Τα κοσμήματα, τα χειροποίητα σουβενίρ και τα ρούχα-αξεσουάρ, είναι τα πράγματα που θα κάνουν να… κολλήσεις.

Αστυπάλαια, για μοναχικές διακοπές (μακριά από τουρίστες)

Η Αστυπάλαια δεν ελκύει τουρίστες, γεγονός που το καθιστά ιδανικό προορισμό για όσους επιθυμούν να ξεφύγουν από τη βουή του πλήθους.

Εξερεύνησε το γραφικό λιμάνι του νησιού, το οποίο βρίσκεται σκαρφαλωμένο πάνω σε ένα βράχο που προεξέχει στη θάλασσα και θαύμασε το μαγευτικό τοπίο στις απόκρημνες ακτές του νησιού.

Ρόδος, για όσους λατρεύουν την ιστορία

Παρόμοια με νησιά όπως η Δήλος, η Κέρκυρα και η Ρόδο είναι μια δημοφιλής στάση για τους λάτρεις της ιστορίας. Το νησί, που κάποτε ήταν το εξέχων εμπορικό κέντρο στην Ανατολική Μεσόγειο,φιλοξενεί διάφορα μεσαιωνικά κτίρια, προμαχώνες, τοίχους και πόρτες, καθώς και ένα εντυπωσιακό αρχοντικό όπου μπορείτε να θαυμάσετε στην Παλιά Πόλη.

Τήλος, για τους φιλόζωους

Το νησί της Τήλου είναι το «σπίτι» εκατοντάδων ειδών από αγριολούλουδα και πολλά σπάνια πουλιά, καθιστώντας το έναν go-to προορισμό για τους παρατηρητές πουλιών και τους φανατικούς της άγριας ζωής. Το καλύτερο; Μπορεί να βρείτε τον εαυτό σας σε μια ερημική παραλία με φώκιες και θαλάσσιες χελώνες.

Νάξο, με την οικογένειά σου

Εξαιτίας των ρηχών παραλιών του, η Νάξος είναι ένας αγαπημένος προορισμός για οικογένειες που βρίσκονται σε αναζήτηση για κάτι περισσότερο από ένα τεράστιο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Ο συνδυασμός των παραλιών και των μεγαλοπρεπών ναών, κάνει τη Νάξο ιδανική για οικογένειακες διακοπές.

Φωτογραφίες: Shutterstock, Pexels

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση