HomeΚΡΗΤΗ«Κόλαση» φωτιάς στο Σελάκανο – Συνεχείς αναζωπυρώσεις

«Κόλαση» φωτιάς στο Σελάκανο – Συνεχείς αναζωπυρώσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας στο δάσος του Σελάκανου στην Ιεράπετρα. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δίνουν μάχη με τις φλόγες, κάτω από αντίξοες ωστόσο συνθήκες, λόγω των θυελλωδών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή και λόγω του δύσβατου σημείου στο οποίο έχει εντοπιστεί το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς.

FOTIA SELAKANOS2

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές που έχει ξεσπάσει στην Κρήτη τα τελευταία χρόνια, ενώ την τιτάνια προσπάθεια των πυροσβεστών συνδράμουν στρατιώτες, εθελοντές και εργαζόμενοι των ΟΤΑ που προσπαθούν με κάθε μέσο να τιθασεύσουν τις φλόγες που «καταπίνουν» τα πάντα στο πέρασμά τους.

Η κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή, και οι ζημιές ανυπολόγιστες. Μέχρι στιγμής έχουν καταστραφεί δασικές εκτάσεις, καθώς επίσης ελαιώνες και αμπέλια.

Στη μάχη με τις φλόγες παραμένουν 60 πυροσβέστες που επιχειρούν με 30 πυροσβεστικά οχήματα, αλλά και πεζοπόρα τμήματα αποτελούμενα από 25 άνδρες. Την Πυροσβεστική Υπηρεσία συνδράμουν οχήματα – υδροφόρες των δήμων της ευρύτερης περιοχής, ενώ μέχρι πρότινος γίνονταν ρίψεις νερού και από τέσσερα συνολικά ελικόπτερα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις στελεχών της Πυροσβεστικής κάνουν λόγο για πολύ δύσκολη κατάσταση, ενώ η μάχη με τα πύρινα μέτωπα θεωρείται δεδομένο ότι θα είναι ολονύχτια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση