HomeLife & Style«Σπάταλη και μανιακή με τα ψώνια η Εμινέ Ερντογάν» -Η ίδια δηλώνει πως ζει σεμνά και ταπεινά

«Σπάταλη και μανιακή με τα ψώνια η Εμινέ Ερντογάν» -Η ίδια δηλώνει πως ζει σεμνά και ταπεινά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν είναι το πρόσωπο των ημερών, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, από το οποίο βγαίνει πιο ισχυρός από ποτέ.

Κυβερνά την χώρα εδώ και 13 χρόνια (είχε διατελέσει πρωθυπουργός της Τουρκίας από το 2003, πριν γίνει πρόεδρος το 2014), λατρεύεται και μισείται από τον λαό του. Είναι ο άνθρωπος που θα δείτε να κλαίει για τον χαμένο του φίλο του και να αγκαλιάζει παιδιά στον δρόμο και με την ίδια ευκολία να ζητά την καταδίκη και την φυλάκιση όσων έχουν διαφορετική άποψη από τον ίδιο.

Είναι ο άνθρωπος που έχει στην κατοχή του τουλάχιστον τρία παλάτια και έχει συγκεντρώσει στα χέρια του μια τεράστια περιουσία.

Στο πλευρό του όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται η σύζυγός του Εμινέ, η οποία ισχυρίζεται πως ζει μια «ταπεινή και σεμνή» ζωή υπό τις μουσουλμανικές αξίες και πως περνά τον χρόνο της στο παλάτι, φτιάχνοντας ξύδι από μήλα. Οι φήμες, ωστόσο, θέλουν την Εμινέ να είναι μανιακή με τα ψώνια και να λάτρης του να σπαταλά τα χρήματα του συζύγου της.

Ο τρόπος ζωή της δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτών των ανθρώπων του διεθνούς jet set. Ταξίδια για ψώνια, με πάθος για τα επώνυμα ρούχα και τις ακριβές αντίκες, όπως σημειώνει η Daily Mail. Μπορεί το 1/4 της Τουρκίας να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, όμως εκείνη υπερηφανεύεται για το σπέσιαλ άσπρο τσάι που πίνει, που κοστίζει κάτι λιγότερο από 1.700 ευρώ το κιλό.

Σύμφωνα, με την βρετανική εφημερίδα, μια φορά, είχε κλείσει εμπορικό κέντρο στις Βρυξέλλες, εμποδίζοντας άλλους αγοραστές να εισέλθουν σε αυτό, για να ψωνίσει επώνυμα ρούχα και τσάντες, την ώρα που ο σύζυγός της βρισκόταν στην πόλη για να μιλήσει με τους Ευρωπαίους ηγέτες για το προσφυγικό. Λέγεται, ακόμη, πως όταν συνόδευε τον Τούρκο πρόεδρο σε ταξίδι στην Βαρσοβία ξόδεψε περίπου 44.000 ευρώ σε παζάρι αντικών. Τα αντικείμενα που αγοράζει πιθανότατα διακοσμούν το παλάτι, που έχουν λίγο έξω από την Αγκυρα, του οποίου η κατασκευή άγγιξε κάτι λιγότερο από 600 εκατ. ευρώ.

Το «Λευκό Σεράι», όπως είναι γνωστό το προεδρικό μέγαρο, βρίσκεται σε μια έκταση 300.000 τ.μ., έχοντας κήπους, λίμνες και 1.000 δωμάτια. Βασικό χαρακτηριστικό του είναι η μοναδική χλιδή, με μεταξένιες ταπετσαρίες και πανάκριβους πολυελαίους.

Οπως σημειώνουν τα τουρκικά Μέσα, το γραφείο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θυμίζει το Οβάλ Γραφείο και είναι αδιαπέραστο, με ειδικά τοιχώματα, ώστε κανείς να μην μπορεί να ακούει τι γίνεται μέσα ακόμα και αν έχει στα χέρια υψηλή τεχνολογία.

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του, υποστήριξε πως είχαν χρησιμοποιηθεί «φυσικά» υλικά από την Τουρκία, ωστόσο, οι αντίπαλοί του, που ισχυρίζονταν πως είχαν δει τα σχέδια, έκαναν λόγο για οροφή από τη Γερμανία, πράσινο μάρμαρο από την Ινδία και υλικά από Γαλλία και Βρετανία. Ακόμα και τα δένδρα, όπου φυτεύτηκαν, προέρχονταν από την Ολλανδία και την Ιταλία.

Οπως και ο Λευκός Οίκος περιλαμβάνει δωμάτια έκτακτης ανάγκης και αποθήκες που μπορούν να αντέξουν βιολογική, χημική και πυρηνική επίθεση.

Παρόλο αυτά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η σύζυγός του Εμινέ αναφέρουν πως ζουν μια λιτή ζωή, η οποία ουκ ολίγες φορές έχει γίνει αντικείμενο σχολιασμού από τον Τύπο.

Εφημερίδα, που υποστηρίζει τον Ερντογάν, είχε αποκαλύψει πως η Εμινέ διαχειρίζεται την κουζίνα στο παλάτι και επιμένει στην ανακύκλωση φλουδών λεμονιού και μήλου για να γίνουν ξύδι. Την ίδια στιγμή, υπερηφανεύεται πως χρησιμοποιεί τις ελιές τους για να φτιάξει σάλτσες.

Οι κριτικές για τον τρόπο ζωής του ζευγαριού είναι σπάνιες, καθώς όποιος μιλήσει αρνητικά κινδυνεύει με φυλάκιση. Ο πλούτος του Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή των πιο πλούσιων πολιτικών, σύμφωνα με τη λίστα Forbes, με περιουσία πάνω 51 εκατ. ευρώ, φαίνεται πως προέρχεται από επενδύσεις και ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων. Εχει στην κατοχή ακόμη, ποδοσφαιρική ομάδα, εστιατόρια, αλλά και βότκα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση