HomeΚΟΣΜΟΣΗ Τερέζα Μέι μετακομίζει στον αριθμό…11 της Ντάουνινγκ Στριτ

Η Τερέζα Μέι μετακομίζει στον αριθμό…11 της Ντάουνινγκ Στριτ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ακολουθώντας το παράδειγμα των τριών προκατόχων της, η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι επέλεξε να μείνει στον αριθμό 11 της Ντάουνινγκ Στριτ, σε ένα μεγαλύτερο διαμέρισμα σε σύγκριση με τη διάσημη πρωθυπουργική κατοικία του αριθμού 10.

Ο «αριθμός 10» θα παραμείνει ο χώρος εργασίας της Μέι. Εκείνη εντούτοις θα κατοικεί σε ένα διαμέρισμα που βρίσκεται πάνω το υπουργείο Οικονομικών, στον αριθμό 11.

Ο Τόνι Μπλερ ήταν ο πρώτος επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης που εγκαινίασε αυτήν την αλλαγή το 1997, καθώς επιθυμούσε να μετακομίσει με την οικογένειά της σε μια μεγαλύτερη οικία.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, η κ. Μέι, που της αρέσει πολύ να μαγειρεύει, εκτίμησε το γεγονός ότι αυτό το διαμέρισμα ανακαινίστηκε από τον προκάτοχό της Ντέιβιντ Κάμερον και την σύζυγό του, οι οποίοι το εξόπλισαν με μια επαγγελματική κουζίνα.

Η Τερέζα Μέι πρέπει να μετακομίσει σύντομα, επισήμαναν σήμερα οι υπηρεσίες της, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ θα διαμείνει στο μικρότερο διαμέρισμα που βρίσκεται στον αριθμό 10.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον θα μπορούσε να επιλέξει για τη διαμονή του το διαμέρισμα στο Κάρλτον Γκάρντενς στον αριθμό 1, σε μια πολυτελή συνοικία που βρίσκεται πλησίον των ανακτόρων του Μπάκινγχαμ.

Ωστόσο θα πρέπει να μοιραστεί το κάστρο Chevening, την εξοχική κατοικία των επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας, μαζί με άλλους δύο υπουργούς με τους οποίους δεν διατηρεί και τις θερμότερες σχέσεις στον κόσμο: τον Λίαμ Φοξ (υπουργό Διεθνούς Εμπορίου) και τον Ντέιβιντ Ντέιβις (υπεύθυνο για το Brexit).

Το κάστρο που βρίσκεται νοτιοανατολικά του Λονδίνου διαθέτει 115 διαμερίσματα και θα μπορούσε να αποβεί χρήσιμο για τη φιλοξενία ξένων ηγετών σε μια χρονική συγκυρία που η χώρα προετοιμάζεται για την αποχώρησή της από την ΕΕ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση