HomeΚΡΗΤΗΣτο μαντρί έκρυβε το καλάσνικοφ, στο σπίτι τα αρχαία – Στα χέρια των αρχών 46χρονος

Στο μαντρί έκρυβε το καλάσνικοφ, στο σπίτι τα αρχαία – Στα χέρια των αρχών 46χρονος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο μαντρί του έκρυβε το καλάσνικοφ και τα όπλα ενώ το σπίτι του το είχε μετατρέψει σε… μουσείο με αρχαία ένας 46χρονος ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη σήμερα από τις διωκτικές αρχές του νομού.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες όταν στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης έφτασαν πληροφορίες ότι ο 46χρονος είχε αρχαία και όπλα σε χώρους της ιδιοκτησίας τους στο χωριό Στέρνες του δήμου Γόρτυνας.

Σήμερα το πρωί, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση – με την συμμετοχή ανδρών του Α.Τ. Μοιρών, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και των ΤΑΕ Μεσαράς – και έγινε έλεγχος στα δύο σπίτια αλλά και στο ποιμνιοστάσιο που διατηρεί ο 46χρονος στις Στέρνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι άνδρες της αστυνομίας διαπίστωσαν κατά τον έλεγχο ότι ο 46χρονος έκρυβε στο ποιμνιοστάσιό του ένα καλάσνικοφ και διάφορα άλλα όπλα και σφαίρες ενώ στο σπίτι του είχε κρύψει αρχαία νομίσματα, χάλκινο δαχτυλίδι και άλλα αρχαία.

opla-arxaia

Τα ευρήματα

Πιο αναλυτικά οι άνδρες της αστυνομίας βρήκαν και κατάσχεσαν:

πολεμικό τυφέκιο τύπου KALASHIKOV με το γεμιστήρα του

κυνηγετικό όπλο

72 πλήρη φυσίγγια, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων

2 ξιφολόγχες μετά μίας δερμάτινης θήκης

1 κυτίο καθαρισμού οπλισμού

6 αρχαία νομίσματα

1 χάλκινο δακτυλίδι

16 τμήματα από λίθινα και πήλινα τμήματα

1 χάλκινο τμήμα

1 αγαλματίδιο

Στον εισαγγελέα ο 46χρονος

Ο 46χρονος συνελήφθη από τις αρχές και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Επίσης, έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του 46χρονου για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ζωοκλοπής καθώς οι αρχές βρήκαν στον ποιμνιοστάσιό του πρόβατα τα οποία δεν έφεραν ενώτια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση