HomeΚΡΗΤΗΒρέθηκε η 16χρονη Κλαρίσα – Είναι καλά στην υγεία της

Βρέθηκε η 16χρονη Κλαρίσα – Είναι καλά στην υγεία της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά από ένα 24ωρο περίπου οι αρχές εντόπισαν την 16χρονη Κλαρίσα, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί χθες το απόγευμα στις Κουρούτες Αμαρίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του cretapost, η 16χρονη βρέθηκε λίγα μέτρα έξω από το χωριό και ήταν αρκετά αφυδατωμένη.

Αμέσως οι αρχές την μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας της Αγίας Φωτεινής προκειμένου να της παράσχουν τις πρώτες βοήθειες και να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Στη συνέχεια αναμένεται να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς ώστε να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες της εξαφάνισής της.

Το χρονικό της εξαφάνισης – Η επίσκεψη στην Κρήτη

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η 16χρονη Κλαρίσα ζει μαζί με την οικογένειά της στην Αγγλία. Η μητέρα της είναι από την Κρήτη και συγκεκριμένα από το χωριό Κουρούτες Αμαρίου του νομού Ρεθύμνου γι’ αυτό και κάθε χρόνο η 16χρονη μαζί με την 14χρονη αδερφή της έρχονται για διακοπές στο νησί.

Έτσι και φέτος οι δύο αδερφές έφτασαν στην Κρήτη στις 5 Ιουλίου κι έχοντας ως βάση το χωριό τους – τις Κουρούτες – έκαναν εκδρομές σε όλο το νησί.

Την προηγούμενη βδομάδα βρίσκονταν στον Άγιο Νικόλαο όπου και έκατσαν τρεις ημέρες.

Το περασμένο Σάββατο επέστρεψαν στις Κουρούτες όπου και έκαναν συχνές βόλτες στο χωριό.

Η βόλτα και η εξαφάνιση

Χθες αργά το απόγευμα η 16χρονη Κλαρίσα, μαζί με την 14χρονη αδερφή της και δύο φίλες της έφυγαν από το χωριό και περπάτησαν για περίπου ένα χιλιόμετρο φτάνοντας σ’ ένα χωράφι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, την ώρα που μιλούσαν και γελούσαν η 16χρονη είδε κάποια πρόβατα και αποφάσισε να κόψει δύο ελαιόκλαδα με σκοπό να τα ταΐσει.

Στην προσπάθειά της αυτή τα πρόβατα έφυγαν κι εκείνη τα ακολούθησε. Η αδερφή και οι φίλες της έτρεξαν πίσω της ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα την έχασαν από το οπτικό τους πεδίο. Άρχισαν να την ψάχνουν αλλά δεν την βρήκαν πουθενά.

Οι έρευνες

Τα τρία κορίτσια επέστρεψαν στο χωριό και εξιστόρησαν τα όσα συνεβησαν στο χωράφι. Αμέσως οι κάτοικοι συσπειρώθηκαν και έσπευσαν στο σημείο όπου χάθηκαν τα ίχνη της Κλαρίσα προκειμένου να την βρουν. Οι προσπάθειές τους δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα κι έτσι ειδοποίησαν τις αρχές.

Στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής άρχισαν οι επίσημες έρευνες υπό την καθοδήγηση της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. και την συνδρομή της πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου αλλά και κατοίκων τόσο από τις Κουρούτες όσο και από τα γύρω χωριά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση