HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜοσκοβισί στη Βουλή: Η θέση της Ελλάδας βρίσκεται στην καρδιά της Ευρωζώνης

Μοσκοβισί στη Βουλή: Η θέση της Ελλάδας βρίσκεται στην καρδιά της Ευρωζώνης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η θέση της Ελλάδας βρίσκεται στην καρδιά της Ευρωζώνης» τόνισε ο ευρωπαίος Επίτροπος κ. Πιερ Μοσκοβισί κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του στην συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλή με θέμα: «χτίζοντας μαζί το μέλλον της Ελλάδας».

Ο ευρωπαίος επίτροπος εξέφρασε την αισιοδοξία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας λέγοντας πως «το β’ εξάμηνο του 2016 θα λάβει ώθηση η ανάπτυξη και σύμφωνα με τις προβλέψεις μας το 2017 θα έχουμε ρυθμό ανάπτυξης 2,7%» δίνοντας έμφαση όμως και στην β’ αξιολόγηση που θα έρθει το φθινόπωρο λέγοντας πως γνωρίζει ότι τα εργασιακά είναι ένα δύσκολο κομμάτι.

Σχετικά με το ΔΝΤ εξέφρασε την βεβαιότητα πως « μεσοπρόθεσμα θα βρεθεί λύση» επισημαίνοντας πως « τώρα είναι η εποχή των στρατηγικών επιλογών ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να ξαναβγεί στις αγορές».

«Θα πρέπει να βελτιώσετε το πλαίσιο ανταγωνιστικότητας για την προσέλκυση επενδύσεων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί τονίζοντας πως πολύ λίγες κυβερνήσεις έκαναν τόσο μεγάλες μεταρρυθμίσεις όσες έκανε η Ελλάδα κι αναφέρθηκε τις πρόσφατες στην πρόσφατη την μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό και το φορολογικό που έκανε η κυβέρνηση.

«Γνωρίζω πολύ καλά τις τρομερές θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός στα χρόνια της οικονομικής κρίσης» είπε τονίζοντας πως σέβεται και θαυμάζει τον ελληνικό λαό και χαρακτηρίζοντας την οικονομική κρίση ως την χειρότερη κρίση μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην συμφωνία του καλοκαιριού λέγοντας πως πέρυσι το καλοκαίρι «ορισμένοι μιλούσαν για Grexit, κάτι το οποίο πολέμησα. Ένα χρόνο μετά το τρίτο πρόγραμμα η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, πρέπει να γυρίσουμε την σελίδα της δυσπιστίας και να πάμε σε μια νέα εποχή εμπιστοσύνης».
real.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση