HomeΚΡΗΤΗΣε θρίλερ εξελίσσονται οι έρευνες για την 16χρονη – Τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει

Σε θρίλερ εξελίσσονται οι έρευνες για την 16χρονη – Τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πάνω από 16 ώρες αστυνομικοί, πυροσβέστες, άνδρες της ΕΜΑΚ, εθελοντές και κάτοικοι του χωριού Κουρούτες Αμαρίου ψάχνουν – χωρίς αποτέλεσμα – την 16χρονη Κλαρίσα, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν χθες το βράδυ.

Η 16χρονη Ελληνοβρετανίδα χθες το απόγευμα πήγε μαζί με την αδερφή της και δύο ακόμα φίλες της μία βόλτα στην εξοχή και από τότε δεν την έχει δει κανείς!

Η επίσκεψη στην Κρήτη

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η 16χρονη Κλαρίσα ζει μαζί με την οικογένειά της στην Αγγλία. Η μητέρα της είναι από την Κρήτη και συγκεκριμένα από το χωριό Κουρούτες Αμαρίου του νομού Ρεθύμνου γι’ αυτό και κάθε χρόνο η 16χρονη μαζί με την 14χρονη αδερφή της έρχονται για διακοπές στο νησί.

Έτσι και φέτος οι δύο αδερφές έφτασαν στην Κρήτη στις 5 Ιουλίου κι έχοντας ως βάση το χωριό τους – τις Κουρούτες – έκαναν εκδρομές σε όλο το νησί.

Την προηγούμενη βδομάδα βρίσκονταν στον Άγιο Νικόλαο όπου και έκατσαν τρεις ημέρες.

Το περασμένο Σάββατο επέστρεψαν στις Κουρούτες όπου και έκαναν συχνές βόλτες στο χωριό.

neakriti-news-imageΤο χρονικό της βόλτας και η εξαφάνιση

Χθες αργά το απόγευμα η 16χρονη Κλαρίσα, μαζί με την 14χρονη αδερφή της και δύο φίλες της έφυγαν από το χωριό και περπάτησαν για περίπου ένα χιλιόμετρο φτάνοντας σ’ ένα χωράφι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, την ώρα που μιλούσαν και γελούσαν η 16χρονη είδε κάποια πρόβατα και αποφάσισε να κόψει δύο ελαιόκλαδα με σκοπό να τα ταΐσει.

Στην προσπάθειά της αυτή τα πρόβατα έφυγαν κι εκείνη τα ακολούθησε. Η αδερφή και οι φίλες της έτρεξαν πίσω της ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα την έχασαν από το οπτικό τους πεδίο. Άρχισαν να την ψάχνουν αλλά δεν την βρήκαν πουθενά.

Το σημείο όπου χάθηκαν τα ίχνη της 16χρονης.
Το σημείο όπου χάθηκαν τα ίχνη της 16χρονης.
Το σημείο όπου χάθηκαν τα ίχνη της 16χρονης.
Το σημείο όπου χάθηκαν τα ίχνη της 16χρονης.

Οι έρευνες

Τα τρία κορίτσια επέστρεψαν στο χωριό και εξιστόρησαν τα όσα συνεβησαν στο χωράφι. Αμέσως οι κάτοικοι συσπειρώθηκαν και έσπευσαν στο σημείο όπου χάθηκαν τα ίχνη της Κλαρίσα προκειμένου να την βρουν. Οι προσπάθειές τους δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα κι έτσι ειδοποίησαν τις αρχές.

Στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής άρχισαν οι επίσημες έρευνες υπό την καθοδήγηση της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. και την συνδρομή της πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου αλλά και κατοίκων τόσο από τις Κουρούτες όσο και από τα γύρω χωριά.

EREYNES2

Οι έρευνες συνεχίζονται μέχρι και αυτή τη στιγμή ωστόσο δεν έχει βρεθεί ίχνος της 16χρονης.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, έχει ζητηθεί να συνδράμει και ελικόπτερο στις έρευνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 16χρονη Κλαρίσα καταλαβαίνει ελληνικά ωστόσο δεν μπορεί να τα μιλήσει.

EREYNES1

Τα νέα στοιχεία που… προβληματίζουν

Τρία νέα στοιχεία έχουν προκύψει που προβληματίζουν τις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η τελευταία φωτογραφία που είχε αναρτήσει στο προσωπικό προφίλ της στο facebook η 16χρονη Κλαρίσα ήταν από τις διακοπές που έκανε στον Άγιο Νικόλαο.

Ωστόσο, πριν τρεις ημέρες το προφίλ της στο facebook διαγράφηκε!

Το δεύτερο στοιχείο είναι το εξής: Οι γονείς της Κλαρίσα έκαναν ένα δώρο στην 16χρονη λίγο πριν φύγει για διακοπές στην Κρήτη. Πρόκειται για ένα κινητό τελευταίας τεχνολογίας.

Η 16χρονη στην χθεσινή της βόλτα στο χωράφι δεν είχε μαζί της το κινητό!

Τέλος, το τρίτο στοιχείο είναι ότι η 16χρονη όταν εξαφανίστηκε δεν είχε μαζί της το παραμικρό καθώς ακόμα και το μικρό τσαντάκι που κρατούσε που είχε μέσα τα γυαλιά της, τα άφησε στην αδερφή της!

Διαφήμιση
Διαφήμιση