HomeΚΡΗΤΗΟι Γάλλοι «ψηφίζουν» Κρήτη – Γαλλικά περιοδικά εξυμνούν τις ομορφιές του νησιού

Οι Γάλλοι «ψηφίζουν» Κρήτη – Γαλλικά περιοδικά εξυμνούν τις ομορφιές του νησιού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις καλύτερες κριτικές και εντυπώσεις έχει αποσπάσει η Κρήτη από γαλλικά περιοδικά, τα οποία μέσα σε πολυσέλιδα αφιερώματα τους, εξυμνούν τις ομορφιές του νησιού, επισημαίνοντας τις ανεπτυγμένες δομές σε συνδυασμό με το φυσικό πλούτο της Κρήτης.

Μάλιστα δύο ευρείας κυκλοφορίας τουριστικά περιοδικά της Γαλλίας αφιέρωσαν μεγάλο μέρος της ύλης τους στην Κρήτη μετά από δημοσιογραφικά ταξίδια (Press Trips), που διοργάνωσε το Γραφείο ΕΟΤ Γαλλίας τον περασμένο Απρίλιο και Μάιο.

Ειδικότερα, το εξειδικευμένο στον τομέα αυτό περιοδικό «Voyages d’Affaires» (τχ. 149) αφιερώνει 14σέλιδο ρεπορτάζ στις ιδιαίτερα ανεπτυγμένες υποδομές MICE (Meetings, Incentives, Conferences & Events) της Κρήτης, που συνδυάζονται άριστα με το πλούσιο μνημειακό, πολιτιστικό και φυσικό «απόθεμα» του νησιού.

Οι αναφορές του περιοδικού αποκτούν ιδιαίτερη σημασία αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι αν και για τους Γάλλους η Κρήτη αποτελεί έναν ιδιαίτερα αγαπημένο προορισμό, εντούτοις δεν γνωρίζουν αναλυτικά τις υψηλής ποιότητας υποδομές για MICE που αυτή παρέχει, καθώς και το γεγονός πως οι διαθέσιμες απευθείας πτήσεις ξεκινούν ήδη από τα τέλη Μαρτίου και τελειώνουν στις αρχές Νοεμβρίου.

Εξάλλου, εκτενές αφιέρωμα στη γαστρονομική παράδοση του νησιού περιλαμβάνει στο τεύχος Αυγούστου, που μόλις κυκλοφόρησε, και το περιοδικό «Elle à table».

Με τίτλο «Ένα καλοκαίρι στο βασίλειο της Κρήτης», ο συντάκτης του αφιερώματος επισημαίνει την απαράμιλλη ποιότητα της κρητικής κουζίνας, εκθειάζοντας τα υλικά που χρησιμοποιούνται αλλά και τις ιδιαίτερες τεχνικές μαγειρέματος.

Ταυτόχρονα, παρουσιάζει μικρά «μυστικά» του τόπου (λιγότερο προβεβλημένες περιοχές του νησιού, μικρά εστιατόρια, εναλλακτικά καταλύματα κ.ά.) που βοηθούν τους επισκέπτες να απολαύσουν ακόμα περισσότερο την παραμονή τους εκεί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση