HomeΚΡΗΤΗΟ Δήμος Ηρακλείου τίμησε δύο μεγάλους βιολάτορες της Κρήτης

Ο Δήμος Ηρακλείου τίμησε δύο μεγάλους βιολάτορες της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία ωραία βραδιά με παραδοσιακή κρητική μουσική είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Σκαλάνι, όπου ο Δήμος Ηρακλείου τίμησε δύο μεγάλους βιολάτορες της Κρήτης, τον Γιώργη Αβυσσινό και τον Κωστή Βασιλάκη(Βασιλόκωστα).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία του Σκαλανίου, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού και πλήθος κόσμου.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η ΔΗΚΕΗ σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής.

ΣΚΑΛΑΝΙ 3 1

Πριν ξεκινήσει το μουσικό μέρος της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος κ. Λαμπρινός παρέδωσε εκ μέρους του Δήμου αναμνηστικά στην σύζυγο του Βασιλόκωστα και στον γιο του Αβυσσινού, ενώ στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι: «Το έργο του Γιώργη Αβυσσινού και του Βασιλόκωστα αποτελεί παρακαταθήκη για τους νεότερους. Η μνήμη τους , μέσα από τις οικογένειες τους, τη μουσική τους αλλά και με εκδηλώσεις όπως η αποψινή, παραμένει ζωντανή».

Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμα ο γιος του Γιώργη Αβυσσινού Γιάννης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαλανίου κ. Αντώνης Κουκουλάκης, ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Βιτώρος και εκ μέρους της ΔΗΚΕΗ η κ. Μαρία Τζιράκη – Παττακού, η οποία είχε και τον συντονισμό της βραδιάς.

ΣΚΑΛΑΝΙ 7 1

Εκτός του Δημάρχου , στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γρηγόρης Πασπάτης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Εθελοντισμού κ. Αριστέα Πλεύρη, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Πέτρος Ινιωτάκης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιώργος Καραντινός, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Γιάννης Ρασούλης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Μαρίνος Παττακός, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Δημοτικής Περιουσίας κ. Στέλα Αρχοντάκη, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Νίκος Φακουρέλης , ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ κ. Νίκος Αγγελάκης και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σκαλανίου κ. Λευτέρης Τρουλιτάκης.

Στην συναυλία που ακολούθησε έπαιξαν οι μουσικοί: Φώτης Κατράκης από τον Κίσσαμο Χανίων (βιολί), Βαγγέλης Βαρδάκης από την Ιεράπετρα (βιολί) , Στέλιος Λαινάκης (λαούτο), Λεωνίδας Λαινάκης (λαούτο) και ο γιος του Αβυσσινού, Κωστής Σφακιανάκης (λαούτο και βιολί).

Διαφήμιση
Διαφήμιση