HomeΚΟΣΜΟΣ«Θέλω θανατική ποινή», λένε οι Τούρκοι και λιντσάρουν τους πραξικοπηματίες

«Θέλω θανατική ποινή», λένε οι Τούρκοι και λιντσάρουν τους πραξικοπηματίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μια νέα, αρκετά διαφορετική περίοδο εισέρχεται η Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Οι ισορροπίες αλλάζουν και ο Ερντογάν δείχνει με κάθε τρόπο ότι η απάντηση στους πραξικοπηματίες θα είναι σκληρή. Ήδη τόσο ο ίδιος, όσο και ο πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ, με δηλώσεις τους αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο  επαναφοράς της θανατικής ποινής.

Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε, ο κ. Γιλντιρίμ απάντησε σε ερώτηση αν τίθεται θέμα επιβολής της θανατικής ποινής για αυτούς που αποπειράθηκαν να επιβάλουν στρατιωτικό πραξικόπημα.

«Η ποινή του θανάτου έχει αφαιρεθεί από το τουρκικό νομικό σύστημα», είπε ο κ. Γιλντιρίμ, αλλά τόνισε πως το απόγευμα θα συνέλθει η εθνοσυνέλευση για τις εξελίξεις μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, για να λάβει αποφάσεις «ως προς το αν θα γίνουν νομικές ρυθμίσεις. Θα εκτιμήσουμε την κατάσταση μαζί με τους ηγέτες των υπόλοιπων κομμάτων».

Ο Μεχμέτ Μουεζίνογλου, αναπληρωτής επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα εισάγει νομοσχέδιο για την εκτέλεση των στρατιωτικών που στασίασαν.

«Εμείς θα υποβάλλουμε μία πρόταση που θα απαιτήσει την εκτέλεση όλων όσοι έχουν εμπλακεί στην απόπειρα πραξικοπήματος», έγραψε ο Μουεζίνογλου στο Twitter.

Όμως και οι χρήστες του Twitter στην Τουρκία φαίνεται ότι συμφωνούν με την κυβέρνηση της χώρας αφού το Hashtag #Idamistiyorum (θέλω θανατική ποινή) έγινε top trend στο Twitter στη γειτονική χώρα.

Την ίδια ώρα φρικτές εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου, από τα όσα συνέβησαν στην Τουρκία το πρωί του Σαββάτου, όταν άρχισαν να παραδίνονται στρατιώτες που πήραν μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Στη γέφυρα του Βοσπόρου, όπου παραδόθηκαν μερικές δεκάδες στρατιώτες, έχοντας πρώτα αφήσει στο οδόστρωμα τα όπλα και την εξάρτυσή τους, γνώρισαν τον θυμό των πολιτών. Κάποιοι από αυτούς τους χτύπησαν, άλλοι δεν δίστασαν να τους ποδοπατήσουν, ενώ χαρακτηριστική είναι και η φωτογραφία που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, με έναν άνδρα που μαστιγώνει στρατιώτες με μία ζώνη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, λίντσαραν έναν στρατιώτη μέχρι θανάτου!

tourkia lintsarisma

Ιδιαίτερη ανησυχία όμως προκαλεί και η πληροφορία που μεταδίδει μόνο ένα τουρκικό μέσο, το Sozcu, σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν και αποκεφαλισμοί στρατιωτών! Πληροφορία που μέχρι στιγμής δεν μεταδίδει κανένα από τα διεθνή δίκτυα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση