HomeΚΡΗΤΗΣυνεχίζεται το φεστιβάλ “Ταξιδεύοντας… Ισπανία” με τον Χρήστο Λεοντή

Συνεχίζεται το φεστιβάλ “Ταξιδεύοντας… Ισπανία” με τον Χρήστο Λεοντή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τη μεγάλη συναυλία «Λόρκα ο Αποστολικός», γεμάτη τραγούδια βασισμένα στην ποίηση του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, υπό τη διεύθυνση του σπουδαίου Ηρακλειώτη συνθέτη Χρήστου Λεοντή, συνεχίζονται σήμερα οι εκδηλώσεις του πρώτου Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης «Ταξιδεύοντας…Ισπανία» που διοργανώνει το Μουσείο Καζαντζάκη.

Η συναυλία, που θα φιλοξενηθεί στις 9.30 το βράδυ στην πλατεία του Μουσείου στη Μυρτιά, περιλαμβάνει τραγούδια σε ποίηση του Λόρκα που μελοποιήθηκαν από τον ίδιο και τους: Σταμάτη Κραουνάκη, Γιάννη Γλέζο, Χρήστο Λεοντή, Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη. Ελληνική απόδοση: Ανδρέας Αγγελάκης, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Νίκος Γκάτσος, Οδυσσέας Ελύτης. Ερμηνεύουν: Τάσης Χριστογιαννόπουλος (βαρύτονος), Ιωάννα Φόρτη (μεσόφωνος).

SAM_4277 1

Τα κείμενα διαβάζει η ηθοποιός: Ουρανία Μπασλή, Συμμετέχουν οι μουσικοί: Αβαράκης Μάνος- φυσαρμόνικα, Ανδρουλιδάκης Μανώλης-κιθάρα, Λαζάρου Τεό-μπάσο, Νεοφυτίδης Νεοκλής-πιάνο, Παπαγγελής Αντώνης- κιθάρα, Παπαναστασίου Νίκος-ακορντεόν και Σαββίδης Στάθης-μπουζούκι.

Νωρίτερα, στις 9 το βράδυ στη Γειτονιά «Εμφύλιος», θα παρουσιαστεί το Χορόδραμα (φλαμένκο) «Αρίμπα Εσπάνια» εμπνευσμένο από τις διαφορετικές όψεις του Ισπανικού Εμφύλιου με την Ευρυδίκη Δημητριάδη.

Παιχνίδια και θέατρο για παιδιά

Ξεχωριστή θέση έχει στο Φεστιβάλ η ενότητα για παιδιά, με δημιουργικές δράσεις ενσωματωμένες στο πνεύμα του «Ταξιδεύοντας…Ισπανία» όπου οι μικροί επισκέπτες περνούν ένα ευχάριστο απόγευμα, διασκεδάζοντας.

Η προτελευταία ημέρα των εκδηλώσεων αρχίζει λοιπόν στις 6μ.μ. με παιχνίδια και εικαστικό εργαστήρι «El Greco και μοντέρνα ζωγραφική» για παιδιά από 6-12 ετών, με την digital artist Μαριλένα Κουβίδη και τη μουσειοπαιδαγωγό Κάτια Παπασπηλιοπούλου στην αίθουσα «Γ. Ανεμογιάννης» του Μουσείου.

SAM_4287 1

Στις 7 το απόγευμα στο Πάρκο Ανεμογιάννη –Γειτονιά «Ισπανική ψυχή» θα παρουσιαστεί το παιδικό θέατρο «Δον Κιχώτες» από την Εταιρία Θεάτρου «Λάμπα»: Διασκευή-σκηνοθεσία: Γλύκα Στόιου. Ηθοποιοί: Αγγελική Καρακαξίδου, Γλύκα Στόιου. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Ισπανικής Πρεσβείας και πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες. Ελεύθερη είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις. Δωρεάν μεταφορά από το ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου, από τον Υπεραστικό Σταθμό στο Λιμάνι Ηρακλείου προς το Μουσείο καθημερινά 7μ.μ. και 8μ.μ. Επιστροφή με τη λήξη των εκδηλώσεων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση