HomeΚΡΗΤΗΓεννηματά: Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήρξε οραματιστής για τον ελληνικό λαό

Γεννηματά: Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήρξε οραματιστής για τον ελληνικό λαό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οραματιστή για το λαό, για την Ελλάδα, για τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη χαρακτήρισε από το Ηράκλειο τον Ανδρέα Παπανδρέου, μιλώντας για την μεγάλη εθνική συνεισφορά του η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, στην πολιτική εκδήλωση μνήμης του ΙΣΤΑΜΕ, στην οποία ήταν κεντρική ομιλήτρια, για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

265503 1

«Δεν συνθηκολόγησε ποτέ με την κατεστημένη αντίληψη των πραγμάτων και δεν παραιτήθηκε ποτέ από την προσπάθεια να συνθέτει αντίθετες όψεις της πραγματικότητας», είπε η Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας πως μ αυτό τον τρόπο κατάφερε να κάνει μια βαθιά τομή στην πολιτική εξέλιξη της χώρας, την μεγάλη αλλαγή στην πορεία της.

265501 1

Όπως είπε στην ομιλία της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Παπανδρέου πέτυχε: Να ξαναδώσει στους Έλληνες την Εθνική τους περηφάνια. λέγοντας ότι έδωσε ουσιαστικό περιεχόμενο στο μήνυμα: «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες». Επίσης, πέτυχε να επιφέρει την εθνική συμφιλίωση, να ενώσει τη διχασμένη από τον εμφύλιο ελληνική κοινωνία. Ακόμα, πέτυχε όπως είπε, να δώσει ευκαιρίες ζωής και αξιοπρέπειας στους μη προνομιούχους Έλληνες, στην Ελληνική περιφέρεια και τους αγρότες και ταυτόχρονα ευκαιρίες και δυνατότητες στους νέους ανθρώπους ,να αποκαταστήσει τις τεράστιες αδικίες που υπέστη η μισή κοινωνία λόγω της ιδεολογίας της και του φρονήματός της.

Επίσης η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «για την δημοκρατική παράταξη, την παράταξη της ευθύνης, ένας δρόμος υπάρχει. Είναι αυτός που πρώτος άνοιξε ο ηγέτης της, ο Ανδρέας Παπανδρέου». «Με οδηγό την κληρονομιά των ιδεών του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και την εμπειρία που έχουμε σωρεύσει στο διάβα του χρόνου, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τη μνήμη του είναι η πολιτική πράξη» συμπλήρωσε.

265509 1

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε σε μάχη για πέντε καθαρούς στόχους: – να μπει τέλος στα μνημόνια, – να διαφυλάξουμε την πολιτική και θεσμική σταθερότητα, – να πετύχομε την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, – σε αυτό το καράβι είμαστε όλοι μαζί. Πρέπει να είναι οριζόντια προτεραιότητα η στήριξη των ευπαθών ομάδων, αλλά και να εμπεδώσουμε το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης, – να ισχυροποιήσουμε την θέση της Ελλάδας στον κόσμο.

Να γίνουμε κόμβος ανάπτυξης, καινοτομίας, μεταφορών, ενέργειας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυνε χαιρετισμό ο γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου και μίλησαν για τον Ανδρέα Παπανδρέου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΣΤΑΜΕ Αντώνης Βγόντζας, και ο καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης Παναγιώτης Αναστασιάδης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση