HomeΚΟΣΜΟΣΓαλλία για Τουρκία: «Να αποφευχθεί περαιτέρω χρήση βίας»

Γαλλία για Τουρκία: «Να αποφευχθεί περαιτέρω χρήση βίας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την αποφυγή περαιτέρω χρήση βίας και την ομαλοποίηση της κατάστασης, με την τήρηση της δημοκρατικής τάξης, ζητά η γαλλική κυβέρνηση, με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, μετά το πραξικόπημα που εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

«Το υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Ανάπτυξης παρακολουθεί με έντονη ανησυχία την κατάσταση στην Τουρκία», αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Κε ντ’ Ορσέ τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο. «Καλεί εκ νέου τους Γάλλους οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία να μην βγαίνουν» από τα καταλύματα τους, προστίθεται στο κείμενο.

Στοιχεία των τουρκικών δυνάμεων ανακοίνωσαν χθες βράδυ ότι καταλαμβάνουν την εξουσία, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συγκρούσεις με δεκάδες νεκρούς στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας διέψευσε γρήγορα ότι η εξουσία καταλήφθηκε από τον στρατό: η κατάσταση «έχει τεθεί σε γενικές γραμμές υπό έλεγχο», διαβεβαίωσε νωρίτερα ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, ενώ ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας πληροφοριών MİT έκανε λόγο περί σταδιακής «επιστροφής της ομαλότητας».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση