HomeΚΟΣΜΟΣΣκηνικό εμφυλίου στη Τουρκία – Στρατός: Aναλάβαμε την εξουσία – Μάχες με την Αστυνομία

Σκηνικό εμφυλίου στη Τουρκία – Στρατός: Aναλάβαμε την εξουσία – Μάχες με την Αστυνομία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Για να διατηρηθεί η δημοκρατική τάξη και να προστατευθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα» όπως ανακοίνωσε – Στρατιωτικός νόμος και απαγόρευση κυκλοφορίας – Ο στρατός έχει καταλάβει και το αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης- Όμηρος ο αρχηγός του στρατού στο στρατηγείο στην Άγκυρα

PRAKS1Την κατάληψη της εξουσίας στη χώρα ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός, λίγη μόλις ώρα μετά την είδηση ότι στρατιωτικό πραξικόπημα βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ο στρατός είπε ότι έχει αναλάβει την εξουσία στη χώρα, για να διατηρηθεί η δημοκρατική τάξη και να προστατευθύν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Παράλληλα, ο στρατός διαβεβαίωσε ότι θα διατηρηθούν οι διεθνείς σχέσεις της χώρας.

praks2Ο στρατός έκλεισε την κρατική τηλεόραση, καθώς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter και YouTube).

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι ο στρατός έχει καταλάβει το αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης, ενώ δύο γέφυρες στον Βόσπορο έχουν κλείσει και τανκς έχουν βγει στους δρόμους των δύο μεγαλύτερων πόλεων της χώρας.

Αναφορές για συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και στρατού στην Κωνσταντινούπολη

Την ίδια ώρα, Βρετανός δημοσιογράφος που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη κάνει λόγο για συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και στρατού.

«Υπάρχουν τανκς στους δρόμους. Υπάρχουν αναφορές για συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και του στρατού», είπε ο Ντόριαν Τζόουνς μιλώντας στο Sky News, προσθέτοντας πως λέγεται ότι η αστυνομία που περιφρουρεί το προεδρικό παλάτι έχει αφοπλιστεί.

praks5«Έχω μιλήσει με φίλους σε ολόκληρη την πόλη και κάποιοι αναφέρουν ότι ακούγονται πυροβολισμοί στους δρόμους», συμπλήρωσε ο Βρετανός δημοσιογράφος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση