HomeΚΟΣΜΟΣΠόλη είχε μετατραπεί σε κολαστήριο σκλάβων στη Ρουμανία

Πόλη είχε μετατραπεί σε κολαστήριο σκλάβων στη Ρουμανία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το έγκλημα έχει εξελιχθεί σε κράτος εν κράτη στη Ρουμανία, όπου μεγάλες φαμίλιες έχουν απομονώσει ολόκληρες περιοχές, ακόμη και πόλεις, επιβάλλοντας τους δικούς τους νόμους και κανόνες. Η αστυνομία ερευνά μία πόλη, μόλις 160 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της χώρας, το Βουκουρέστι,  η οποία έχει μετατραπεί σε κανονικό στρατόπεδο σκλάβων. Οι συμμορίες δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και παιδιά, ενώ οι αρχές, τουλάχιστον μέχρι τώρα, είτε δεν διέθεταν τις δυνάμεις να επέμβουν, είτε δεν είχαν τη βούληση, ή την εντολή να το κάνουν.

Μετά από πλήθος καταγγελιών, η ρουμανική αστυνομία αποφάσισε να οργανώσει μεγάλη επιχείρηση στη περιοχή Μπερεβόεστι. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, συνελήφθησαν τουλάχιστον 40 ύποπτοι, ενώ εντοπίστηκαν πάνω από 40 άνθρωποι που τελούσαν υπό το καθεστώς σκλαβιάς, πέντε εκ των οποίων ήταν αλυσοδεμένοι σε φράκτη! Πολλοί αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας, τους οποίους είτε απειλούσαν, είτε είχαν απαγάγει. Σύμφωνα με την αστυνομία, χρησιμοποιούσαν τους ανθρώπους αυτούς για την κοπή δέντρων και για να δουλεύουν στις αγροτικές φάρμες που διέθεταν οι εγκληματικές φαμίλιες.

«Λειτουργούν ως κράτος εν κράτη, στα οποία οποιοσδήποτε ξένος ελέγχεται και απομακρύνεται», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομικής έρευνας. Η τοπική αστυνομία και ο δήμαρχος αιφνιδίασαν με τις καταθέσεις τους στους ομοσπονδιακούς αστυνομικούς, λέγοντας πως η δράση τους αποτελούσε ένα «κοινό μυστικό» στην περιοχή.

«Υπήρχαν ορατά σημάδια από κτυπήματα σε όλο τους το σώμα και πληγές, οι οποίες έτρεχαν ακόμη αίμα», δήλωσε ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχε στη μεγάλη αυτή επιχείρηση. «Πολλά ήταν παιδιά, σε πολύ κακή κατάσταση», πρόσθεσε. Ένας ενήλικας είχε κλειδωθεί σε έναν στάβλο, όπου δεν είχε τη δυνατότητα να πλυθεί, ενώ το φαγητό που του έδιναν ήταν ελάχιστο. Άλλοι ήταν εγκλωβισμένοι σε αποθήκες εντελώς γυμνοί και στους κτυπούσαν με μάνικες άλλοτε καυτού και άλλοτε παγωμένου νερού.

«Για να τους κάνουν να δουλέψουν, τους κτυπούσαν βάναυσα, ενώ απειλούσαν ότι θα κάνουν κακό στις οικογένειές τους, τις οποίες παρακολουθούσαν», τόνισε ένας από τους επικεφαλής.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους συλληφθέντες είναι ικανές να τους στείλουν στη φυλακή για τουλάχιστον 20 χρόνια.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση