HomeΚΟΣΜΟΣΒίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή της δολοφονίας του μακελάρη της Νίκαιας

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή της δολοφονίας του μακελάρη της Νίκαιας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κούρσα θανάτου με το φορτηγό που πραγματοποίησε χθες βράδυ στη Νίκαια o μακελάρης, κατέληξε με τον θάνατο 84 ανθρώπων εκ των οποίων τα 10 είναι παιδιά.

Ο μακελάρης που σκόρπισε το θάνατο στην γαλλική πόλη είχε παρκάρει σε κοντινή οδό, εννιά ώρες πριν το τραγικό συμβάν, ενώ σύμφωνα με τη Daily Mail, στους αστυνομικούς είπε ότι μεταφέρει παγωτό.

Μετά την κούρσα θανάτου όμως ήρθε και το δικό του τέλος. Ο Μοχάμεντ Μπουχλέλ από την θέση του οδηγού δέχθηκε δεκάδες σφαίρες από τους Γάλλους αστυνομικούς που άνοιξαν αμέσως πυρ και τον σκότωσαν σε δευτερόλεπτα. Μάλιστα, το βίντεο ντοκουμέντο δείχνει την βροχή πυρών κατά του μακελάρη στην καμπίνα του φορτηγού.

Φώναξε… «Allahu Akbar»

Σύμφωνα με τη Daily Mail, τα τελευταία λόγια του δράστη, πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών, ήταν «Allahu Akbar», δηλαδή ο «Αλλάχ είναι μεγάλος», κίνηση που κατά πάσα πιθανότητα… φωτογραφίζει το Ισλαμικό Κράτος ως υπεύθυνο για τη φονική επίθεση.

Ο δολοφόνος, ο οποίος ήταν γνωστός στις αστυνομικές Αρχές, κουβαλούσε μαζί του, τουφέκι, πιστόλι και χειροβομβίδα, ωστόσο κανείς δεν… μπήκε στον κόπο να κάνει έλεγχο στο όχημά του κατά την εννιάωρη παραμονή του στο σημείο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ήταν κάτοικος Νίκαιας, 31 ετών και είχε γεννηθεί στην Τυνησία.

Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο οδηγός που έσπειρε τον θάνατο άνοιξε πυρ, πριν τον πυροβολήσουν οι αστυνομικοί.

BFMTV: Παντρεμένος με 3 παιδιά ο δράστης

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει το BFMTV ο οδηγός του φορτηγού ήταν παντρεμένος και είχε τρία παιδιά. Παράλληλα, δημοσιογράφοι που έκαναν έρευνα στη γειτονιά του δράστη αναφέρουν βάσει περιγραφών ότι δεν ήταν πολύ θρησκευόμενος, ότι δεν έκανε προσευχή και αγαπούσε τις κοπέλες και τη σάλσα.

Ο δράστης γνώριζε τι θα πει…

Διαβασμένος φαίνεται πως ήταν ο δράστης του μακελειού, αφού όπως ανέφεραν οι αστυνομικοί, του επέτρεψαν να παραμείνει στο σημείο για τόσες πολλές ώρες, επειδή τους είπε ότι έπρεπε να παραδώσει συσκευασίες παγωτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις Κυριακές και κατά τη διάρκεια εθνικών εορτών, τα μεγάλα οχήματα απαγορεύονται στη Γαλλία, ωστόσο όταν πρόκειται για περιπτώσεις παράδοσης εμπορευμάτων, οι Αρχές επιδεικνύουν κάποια ανοχή.

Σύμφωνα με τη Nice Matin, η δικαιολογία που χρησιμοποίησε ο δράστης για να παραμείνει στο σημείο είχε μια δόση αλήθειας, αφού όντως ήταν οδηγός παράδοσης εμπορευμάτων. Το φορτηγό φέρεται να το είχε νοικιάσει δυο μέρες πριν από το κοντινό Saint-Laurent-du-Var.

Φρικιαστική είναι και η μαρτυρία ενός ανθρώπου που είδε τον οδηγό λίγο πριν τη φονική επέλασή του: «Μπόρεσα να δω καθαρά το πρόσωπό του… Είχε μούσια και έδειχνε να είναι κεφάτος».

Δραματικές είναι και οι πληροφορίες για το πώς κάποιος από το πλήθος προσπάθησε να σταματήσει την τρελή πορεία του φορτηγού που οδηγούσε μέσα στο πλήθος ο 31χρονος Γαλλοτυνήσιος, δευτερόλεπτα πριν ο οδηγός πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

«Κάποιος από το πλήθος πήδηξε στο φορτηγό και προσπάθησε να το σταματήσει», δήλωσε ο Ερόικ Κιότι στο Europe 1.

Αλλος αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο BFM tv και ο οποίος είχε δει όλη την τρελή πορεία του φορτηγού είπε πως ο οδηγός του φορτηγού φαινόταν να έχει χάσει τον έλεγχο. «Σταμάτησε ακριβώς μπροστά μου, αφού είχε πατήσει πολλούς ανθρώπους. Προσπαθήσαμε να του μιλήσουμε να τον κάνουμε να σταματήσει. Ενα κορίτσι βρισκόταν κάτω από τις ρόδες του φορτηγού. Ο ίδιος φαινόταν νευρικός, ένας άλλος δίπλα μου τον τράβηξε έξω. Τότε άρχισε να πυροβολεί κατά της αστυνομίας και εκείνοι ανταπέδωσαν. «Τον σκότωσαν, το κεφάλι του κρεμόταν έξω από το παράθυρο».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση