HomeΚΟΣΜΟΣΠαγκόσμιος τρόμος από το χτύπημα στην Νίκαια – Οι αντιδράσεις των ηγετών

Παγκόσμιος τρόμος από το χτύπημα στην Νίκαια – Οι αντιδράσεις των ηγετών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι πολιτικοί ηγέτες από όλον τον κόσμο σπεύδουν να συμπαρασταθούν και να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους αλλά και την αλληλεγγύη τους στον Γαλλικό λαό και στην κυβέρνηση του για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Νίκαια της Γαλλίας.

Με αναρτήσεις τους στο Twitter, αλλά και με επίσημες ανακοινώσεις, καταδικάζουν την αιματηρή επίθεση που μέχρι στιγμής έχει ως απολογισμό 80 νεκρους και πάνω από 100 τραυματίες.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πολεμήσει την τρομοκρατία εντός και εκτός των συνόρων της», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μετά από την επίθεση στη Νίκαια που κόστισε τη ζωή σε σχεδόν 80 άτομα.

«Θα πολεμήσουμε την τρομοκρατία εντός και εκτός της ΕΕ», είπε σε μήνυμα μέσω του Twitter, προσθέτοντας, «Θα δείξουμε αποφασιστικότητά αλλά και ενότητα».

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ:

«Το τραγικό παράδοξο είναι ότι τα θύματα της επίθεσης στην Νίκαια γιόρταζαν την Ελευθερία, την Ισότητα και την Αδελφοσύνη»

Ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζαστίν Τρυντώ:

«Ο λαός του Καναδά είναι σοκαρισμένος απο την αποψινή επίθεση στην Νίκαια. Η συμπαράστασή μας είναι με τα θύματα και η αλληλεγγύη μας με τον Γαλλικό λαό»

Ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ:

«Οι προσευχές μας και τα συλλυπητήρια μας στα θύματα και στις οικογένειες τους, αυτής της τρομακτικής τραγωδίας στην Νίκαια της Γαλλίας. Είμαστε δίπλα σας με κάθε τρόπο»

Ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί:

«Βαθιά συγκίνηση και άπειρη θλίψη για την επίθεση στην Νίκαια. Η αλληλεγγύη και ο σεβασμός μου στους κατοίκους της Νίκαιας και της Αλπ Μαριτίμ».

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση