HomeΚΡΗΤΗΤο “Cliff Diving 2016” στη λίμνη του Αγίου Νικολάου

Το “Cliff Diving 2016” στη λίμνη του Αγίου Νικολάου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια γιορτή για ολόκληρη την πόλη, αναμένεται να αποτελέσει η διοργάνωση του «Cliff Diving 2016»,που διοργανώνεται για πρώτη φορά σε Παγκρήτιο επίπεδο από τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αγίου Νικολάου, σε συνεργασία με την Word High Diving Federation στα πρότυπα και τις προδιαγραφές μιας διεθνούς διοργάνωσης, που οι οργανωτές της φιλοδοξούν ν΄αποτελέσει θεσμό για την πόλη, λόγω κυρίως της μακράς παράδοσης που έχει στα ναυταθλητικά δρώμενα.

To «Agios Nikolaos – Cliff Diving 2016”,που θα πραγματοποιηθεί 26 και 27 Αυγούστου 2016, στην γραφική λίμνη του Αγίου Νικολάου, μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνει καταδύσεις από επαγγελματίες και ερασιτέχνες καταδύτες, μέλη της World High Diving Federation από (Ελβετία, Γερμανία, Ρωσία, Δανία και Μεγάλη Βρετανία), οι οποίοι θα επιχειρήσουν κατάδυση από ύψος δεκαέξι μέτρων σε δύο σημεία του γκρεμνού που βρίσκεται στην βόρεια πλευρά της λίμνης, με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας.

Ήδη τα συγκεκριμένα σημεία έχουν ελεγχθεί από την World High Diving Federation για την ασφάλεια των αθλητών κατά την βύθιση τους στα νερά της λίμνης.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (14/7), παρουσία των προέδου & αντιπροέδου του ΠΑΟΔΑΝ κ.κ. Χάρη Αλεξάκη, Λευτέρη Ραφαιλάκη,Αντώνη Χαβάκη (προέδου ΝΟΑΝ), Μανόλη Τσαπανάκη (προπονητή ΝΟΑΝ), Γιώργου Τζώρτζη (προπονητή υδατοσφαίρισης ΝΟΑΝ) και Σπύρου Πατεράκη, παλιού κολυμβητή στην λίμνη κατά την δεκαετία του ΄60, τονίστηκε η σημασία αναβίωσης των αγώνων κολύμβησης και υδατοφαίρισης, στην φυσική μέχρι πριν λίγα χρόνια «πισίνα» της λίμνης του Αγίου Νικολάου, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στους αθλητές που θα συμετάσχουν.

IMG_20160714_134938 1

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ κ. Χάρης Αλεξάκης, αναφερόμενος στους καταδυτικούς αγώνες, εξήρε την συμβολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, χάρις των προσπαθειών της οποίας, αλλά και των επιτετραμένων εκπροσώπων της που ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση του Οργανισμού, οριοθέτησαν τα σημεία εκείνα που παρέχουν ασφάλεια στους αθλητές κατά την βύθιση τους στα νερά της λίμνης.

Πρόκειται όπως ανέφερε για ένα διαδεδομένο άθλημα σε πολλές Ευρωπαικές πόλεις, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στον Άγιο Νικόλαο και που αναμφίβολα θα προσφέρει ένα εντυπωσιακό θέαμα και μια πρωτόγνωρη εμπειρία σε όσους το παρακολουθήσουν.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξάκη, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης διοργάνωσης, προγραμματίζεται η διεξαγωγή σεμιναρίου κατάδυσης για παιδιά, ενώ κατά τοπαραπάνω διήμερο αναμένεται να πραγματοποιηθούν παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο ίδιος ευχαρίστησε τον αθλητή κ. Jan Wilko Heinzel , η συμβολή του οποίου στην όλη διοργάνωση υπήρξε καθοριστική, καθώς και τους : Ομάδα Διάσωσης Αγίου Νικολάου, Ιστιοπλοικό Όμιλο και Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου για την πολύτιμη βοήθεια τους. Ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού κ. Λευτέρης Ραφαιλάκης, στην τοποθέτηση του, αναφέρθηκε στην στόχευση του ΠΑΟΔΑΝ για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στον Δήμο Αγίου Νικολάου, επιβεβαιώνοντας ότι με την συγκεκριμένη διοργάνωση ο στόχος αυτός δομολογείται και σταδιακά επιτυγχάνεται.

Ο αθλητής –μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κ. Jan Wilko Heinzel που αναμφισβήτητα μέσω των προπονητικών του καταδύσεων, από τα βράχια της λίμνης και των δεκάδων βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, αποτελεί τον «προπομπό», της γνωστοποίησης του αθλητικού γεγονότος, σε δηλώσεις του, έκανε γνωστό ότι η λίμνη του Αγίου Νικολάου, είναι ιδανική για ανάλογες διοργανώσεις και εξεδήλωσε την επιθυμία του να συμμετάσχει και τα επόμενα χρόνια σε ανάλoγες αθλητικά event.

Ο πρόεδρος του ΝΟΑΝ κ. Αντώνης Χαβάκης, αναφερόμενος στην αναβίωση των κολυμβητικών αγώνων ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό,αλλά και το Δ.Σ του ΠΑΟΔΑΝ, για την διοργάνωση αυτή, που όπως είπε αναμένεται να καταδείξει την πολύχρονη προσπάθεια μικρών και μεγάλων αθλητών στην εξέλιξη του αθλήματος.

Αναμνήσεις αλλοτινών εποχών ξεδίπλωσε κατά την παρουσία του στην συνέντευξη, ο κ. Σπύρος Πατεράκης εκπροσωπώντας τους αθλητές που έδωσαν πνοή και αξία στο άθλημα της κολύμβησης. Ο ίδιος ανακαλώντας στην μνήμη του αναμνήσεις από την δεκατεία του 60, με προπονητή τον Γιώργο Μπία και αργότερα τους Λελάκη, Στεφανάκη, Σηφάκη, Πετσάκη, τόνισε ότι οι αθλητές εκείνης της εποχής παρά την έλλειψη υποδομών (κολυμπούσαν στην λίμνη) προκρίνονταν για σειρά ετών, στα πρωταθλήματα της Κρήτης, έχοντας συμπαραστάτες τους ανθρώπους των γύρω χωριών, σε συνθήκες μη ιδανικές για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου αθλήμαος.

Τέλος ο κ. Μανόλης Τσαπανάκης (προπονητής κολύμβησης του ΝΟΑΝ), ενημέρωσε ότι ήδη έχει σταλλεί στα σωματεία της Κρήτης σχετική προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την συμμετοχή ανδρών, εφήβων, κορασίδων, γυναικών, ενώ ο κ. Γιώργος Τζώρτζης (προπονητής υδατοσφαίρισης ΝΟΑΝ), διευκρίνησε ότι οι αγώνες υδατοσφαίρισης θα έχουν διάρκεια 4 πεντάλεπτα κάνοντας επίσης γνωστό, ότι ο διαιτητής που θα καταγράφει τα αποτελέσματα των αγώνων θα βρίσκεται σε βάρκα, ενώ κάλεσε με τη σειρά του, τα σωματεία της Κρήτης, να εκδηλώσουν συμμετοχή έως τις 30 Ιουλίου στην παραπάνω διοργάνωση, πλαισιώνοντας κατά τον καλύτερο τρόπο με την συμμετοχή τους, την προσπάθεια που ξεκινά ο Άγιος Νικόλαος για ολόκληρη την Κρήτη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση