HomeΚΡΗΤΗΣτα δίχτυα των αρχών σπείρα διαρρηκτών – Σε έξι μέρες είχαν κάνει 8 διαρρήξεις

Στα δίχτυα των αρχών σπείρα διαρρηκτών – Σε έξι μέρες είχαν κάνει 8 διαρρήξεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ήρθαν από την Αλεξανδρούπολη στην Κρήτη και μέσα σε έξι μόνο μέρες κατάφεραν να διαρρήξουν 8 σπίτια σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Ο λόγος για τέσσερα νεαρά άτομα, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, οι οποίοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση διαπράττοντας κλοπές και διαρρήξεις.

Με τη σύλληψή τους, οι διωκτικές αρχές των Χανίων, εξάρθρωσαν τη σπείρα που ρήμαζε τα νοικοκυριά και έδωσαν τέλος στις παράνομες δραστηριότητές τους.

Οι τέσσερις συλληφθέντες βαρύνονται με κατηγορίες για 8 περιπτώσεις κλοπών και δύο απόπειρες κλοπής στην Κρήτη. Η σπείρα χτυπούσε με την ίδια ακριβώς μέθοδο αρπάζοντας από τα σπίτια κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα.

Σε βάρος των δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες σχηματίστηκε επιπλέον δικογραφία για παραβιάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών.

Παράλληλα αστυνομική επιχείρηση

Για τη σύλληψη των μελών της σπείρας στήθηκε παράλληλη αστυνομική επιχείρηση στις 13 Ιουλίου, στα Χανιά και την Αλεξανδρούπολη, με τη συμμετοχή αστυνομικών από τις Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας Χανίων και Αλεξανδρούπολης, αντίστοιχα. Στα χέρια των αστυνομικών έπεσαν ένας 24χρονος και ένας 26χρονος, καθώς επίσης μία 24χρονη και μία 36χρονη γυναίκα, που κατηγορούνται ως μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης.

Πως οδηγήθηκαν οι αρχές στα ίχνη τους

Από την αστυνομική έρευνα, στα Χανιά, είχε προκύψει ότι από τις αρχές Ιουλίου 2016, άγνωστα άτομα προέβαιναν σε κλοπές-διαρρήξεις οικιών με την ίδια μέθοδο δράσης, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων, του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα.

Πολύ γρήγορα, οι αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η σπείρα λειτουργούσε με συγκεκριμένα μέθοδο και κάθε ένα από τα μέλη της είχε διακριτό ρόλο τον οποίο ακολουθούσε σε κάθε μία από τις 8 κλοπές και τις 2 απόπειρες που έχουν καταγραφεί στο … ενεργητικό τους.

Ως εγκέφαλος της σπείρας, κατηγορείται ο μικρότερος από τους συλληφθέντες ο 24χρονος άνδρας, ο οποίο μαζί με τον 26χρονο και την συνομήλική του γυναίκα, εισέβαλαν στα σπίτια που «έβαζαν στο μάτι» και έκλεβαν διάφορα αντικείμενα.

Στη συνέχεια τα κλοπιμαία τα προωθούσαν στην 36χρονη η οποία είχε αναλάβει την απόκρυψη, τη μεταφορά τους και τη διάθεσή τους. Για τις μετακινήσεις της η σπείρα χρησιμοποιούσε πάντα νοικιασμένο ΙΧ αυτοκίνητο.

Η τετραμελής σπείρα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από τις 7 Ιουλίου 2016 έως και τις 12 Ιουλίου 2016, δηλαδή μέσα σε έξι μόνο μέρες, είχε διαπράξει οχτώ κλοπές και δύο απόπειρες κλοπής σε οικίες σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα.

Στη συνέχεια, έστελναν με ιδιωτική μεταφορική εταιρεία τα κλοπιμαία στην 36χρονη. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων στην Αλεξανδρούπολη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεγάλος αριθμός κοσμημάτων, η προέλευση των οποίων διερευνάται, ενώ στην κατοχή του 26χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης.

Επίσης, όπως προέκυψε ο 24χρονος «αρχηγός» είχε προβεί στην παραβίαση περιορισμών διαμονής, σύμφωνα με διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Οι τέσσερις συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Χανίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση