HomeΚΡΗΤΗΚΙΔΗΣΟ: Συγκροτήθηκε η Συντονιστική Επιτροπή Δήμου Φαιστού

ΚΙΔΗΣΟ: Συγκροτήθηκε η Συντονιστική Επιτροπή Δήμου Φαιστού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μαζική συμμετοχή των μελών και φίλων του, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα η Ολομέλεια του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στο Δήμο Φαιστού στις Μοίρες, σε συνέχεια των οργανωτικών συναντήσεων και Ολομελειών του Κινήματος στο νομό Ηρακλείου.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται:

«Κατά την Ολομέλεια, συγκροτήθηκε, ύστερα από διαβούλευση, η Συντονιστική Γραμματεία του Κινήματος για το Δήμο Φαιστού, την οποία απαρτίζουν οι (με αλφαβητική σειρά): Ανωγειαννάκης Εμμανουήλ, Θεοδωράκης Γεώργιος, Καμπουράκης Στέφανος, Καραντινός Δημήτρης, Καργάκης Γεώργιος, Πετράκης Εμμανουήλ του Νικ., Πετράκη–Νικολαντωνάκη Ζαχαρένια, Ρομπογιαννάκης Σταύρος, Σμαραγδάκης Γεώργιος, Σταματάκης Γεώργιος και Ψηλομανουσάκη Βάσω.

Τονίζεται ότι ο Δήμος Φαιστού ήταν ο πρώτος Δήμος πανελλαδικά όπου και συγκροτήθηκε οργανωτικός πυρήνας, σχεδόν ταυτόχρονα με την ίδρυση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, τον Ιανουάριο του 2015.

Βασικό μέλημα του Κινήματος είναι η δημιουργία οργανώσεων με πολιτική άποψη, με πολιτικό λόγο, πρόταση και επιχειρήματα, όχι στα πλαίσια κομματικής γραφειοκρατίας, αλλά για να μπορεί να υπάρξει μια ουσιαστική και αποτελεσματική πολιτική δράση στην κοινωνία, για την ίδια την κοινωνία.

Βασικό συμπέρασμα της συζήτησης που έγινε ήταν, ότι τώρα που οι μύθοι των Τσίπρα και Σαμαρά κατέρρευσαν, τώρα ο κόσμος διψάει για πολιτικούς των οποίων τα λόγια συμβαδίζουν με τα έργα, και τα έργα τους συμβαδίζουν με τα λόγια.

Και είναι ώρα να ξαναβγει μπροστά ο Γιώργος Παπανδρέου, ο μοναδικός πολιτικός που προώθησε και υλοποίησε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις για να βγει η χώρα από το τέλμα και να μπορεί να σταθεί στις δικές της δυνατότητες.

Επίσης, υπογραμμίστηκε ότι αυτό είναι και το διακύβευμα, δηλαδή η εκ βάθρων Αλλαγή της χώρας, που πρέπει να κατανοήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις, αλλά οι οποίες δυστυχώς, μέχρι σήμερα, επέλεξαν να υπηρετήσουν το πελατειακό κράτος και δεν επέτρεψαν να επικρατήσει μεταρρυθμιστικό πνεύμα στην Ελλάδα.

Τέλος, οι οργανωτικές πρωτοβουλίες του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, με σκοπό να συγκροτηθούν Συντονιστικές Γραμματείες και οργανωτικοί πυρήνες σε όλους τους Δήμους του νομού Ηρακλείου».

Διαφήμιση
Διαφήμιση