HomeΚΡΗΤΗΗ παράταξη “Ρέθυμνο Αξίζεις”… για τη λειτουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου

Η παράταξη “Ρέθυμνο Αξίζεις”… για τη λειτουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα συγχαρητήρια τους εκφράζουν τα μέλη της παράταξης “Ρέθυμνο Αξίζεις” στους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων για τη συνεισφορά τους στην τοπική κοινωνία μέσω του κοινωνικού φροντιστηρίου.

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:

“Θα θέλαμε να εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια στο Δ.Σ Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών (Μέλη Palso) και στους εκπροσώπους Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσων Εκπαίδευσης, για την αφιλοκερδή συνεισφορά τους στη τοπική κοινωνία, μέσα από την εφαρμογή του Κοινωνικού ξενόγλωσσου φροντιστηρίου και μέσης εκπαίδευσης, για δεύτερη συνεχή χρονιά. Πρωτοβουλίες σαν και αυτή μας δείχνουν έμπρακτα την ουσιαστική αλληλεγγύη και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας.

Ωστόσο, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στη διγλωσσία και στην ανακολουθία της Δημοτικής Αρχής πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ειδικότερα, στις 21/11/2014 καταθέσαμε προς διαβούλευση μια ολοκληρωμένη πρόταση για ένα σύγχρονο Κοινωνικό Δημοτικό Κέντρο Ενισχυτικής Διδασκαλίας με μεταφορά καλών πρακτικών και πολιτικών από προγράμματα που υλοποιούνται σε άλλους Δήμους της χώρας.

Από ότι φαίνεται ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γεωργαλής και η Δημοτική Αρχή χρειάστηκαν δυο χρόνια για να πειστούν πλήρως και να αντιληφθούν την ουσία της πρότασης μας. Τότε, μας κατηγορούσαν και έλεγαν ότι η δομή αυτή είναι υποχρέωση του Υπουργείου Παιδείας και δεν μπορούμε να το υποκαταστήσουμε, ενώ τώρα προχωρούν σε «αποτελεσματικές γόνιμες συνεργασίες» (sic) για τη λειτουργιά του κοινωνικού φροντιστηρίου.

Καλωσορίζουμε, λοιπόν, την πλειοψηφία στα πραγματικά προβλήματα των συμπολιτών μας και ελπίζουμε την επομένη φορά να μην έχουν παρωπίδες, έτσι ώστε να μην χρειαστούν άλλα δυο χρόνια για να εφαρμοστεί κάποια πρότασή μας.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε πως η πρόταση που έχουμε καταθέσει προς διαβούλευση άφορα ένα ολοκληρωμένο πλέγμα ενισχυτικής διδασκαλίας με τη βέλτιστη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Καλούμε την πλειοψηφία να επιδείξει επιτέλους διάθεση συνεργασίας και υλοποίησης των τεκμηριωμένων προτάσεων μας, και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να διεκδικούμε την ουσιαστική αρωγή του Δήμου στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση