HomeΚΡΗΤΗΗ υποστελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών στο επίκεντρο των ΝΟΔΕ του νησιού

Η υποστελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών στο επίκεντρο των ΝΟΔΕ του νησιού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την αδιαφορία της πολιτείας απέναντι στην παραβατικότητα και την εγκληματικότητα επισημάνουν οι ΝΟΔΕ και των τεσσάρων νομών της Κρήτης, τονίζοντας την υποστελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών του νησιού.

Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν, έχει ως εξής : «Βασική υποχρέωση μιας ευνομούμενης πολιτείας είναι η διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών. Σε ένα κράτος δικαίου η παροχή των βασικών μέσων και υποδομών προς τους αστυνομικούς για την επιτέλεση του δύσκολου έργου τους αποτελεί επιβεβλημένο καθήκον. Δυστυχώς, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακόμη και τα αυτονόητα τίθενται υπό αμφισβήτηση.

Στην περίπτωση της Κρήτης η πολιτεία σταδιακά υποχωρεί έναντι της παραβατικότητας, της εγκληματικότητας και της γενικότερης ανασφάλειας. Οι αναφορές των τοπικών ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων περιγράφουν μια προβληματική κατάσταση όσον αφορά τη στελέχωση των υπηρεσιών με ελλείψεις που κυμαίνονται από 30%-70% της πληρότητας.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα υποστελέχωσης το Α.Τ. Αγ. Νικολάου, όπου οι ελλείψεις ξεπερνούν το 60%, το τμήμα Τροχαίας Ρεθύμνου με ελλείψεις που φτάνουν το 70% και τα αντίστοιχα τμήματα Ηρακλείου και Χανίων με ελλείψεις που κυμαίνονται στο 30%.

Οι δυσμενείς επιπτώσεις αυτών των ελλείψεων είναι πλέον εμφανείς στην καθημερινότητα όλων των Κρητικών. Η παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, η έξαρση στο εμπόριο ναρκωτικών, τα κυκλώματα προστασίας και εμπορίας ανθρώπων δημιουργούν μια εικόνα ανομίας που δεν αξίζει στο νησί. Οι ελλιπείς έλεγχοι της τροχαίας στο ούτως ή άλλως κακό οδικό δίκτυο έχουν οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση των τροχαίων.

Η νεολαία της Κρήτης έχει αφεθεί έρμαιο των φαινομένων αυτών και η θλιβερή στατιστική των ατυχημάτων και των θυμάτων αυξάνεται δραματικά.

Την ίδια ώρα ο αρμόδιος Υπουργός κ. Τόσκας είναι απλός παρατηρητής. Η αναλγησία της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη οδηγεί καθημερινά σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις που επιβαρύνονται περαιτέρω και από τον αυξανόμενο αριθμό μεταναστών και προσφύγων που καταφτάνουν στο νησί μας, καθώς η νοτιά ακτογραμμή μένει αφύλακτη.

Οι αστυνομικοί υπερβάλλοντας εαυτόν προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους που αυξάνονται και λόγω της τουριστικής περιόδου. Νιώθουν δημόσιοι λειτουργοί δεύτερης κατηγορίας αντικρίζοντας ένα κράτος απαθές απέναντι τους.

Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε αυτή την παρακμιακή κατάσταση; Δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση που αντικειμενικά δυσκολεύει το έργο των αστυνομικών, είναι και η γενικότερη απάθεια με την οποία αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση.

Για την Κρήτη, για τους πολίτες και τους επισκέπτες του νησιού μας, για τους αστυνομικούς που υπηρετούν σε αυτήν, η αλήθεια είναι ότι αξίζει σε όλους κάτι καλύτερο. Η Κρήτη μας χρειάζεται οξυγόνο!».

Διαφήμιση
Διαφήμιση