HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑTο κόψιμο του ΕΚΑΣ πονοκεφαλιάζει το Μαξίμου

Tο κόψιμο του ΕΚΑΣ πονοκεφαλιάζει το Μαξίμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί η συζήτηση για τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις να έχει προκαλέσει ντόμινο αντιδράσεων και συζητήσεων στην πολιτική σκηνή, ωστόσο υπό τον φόβο της δημοσκοπικής πίεσης και της κυβερνητικής φθοράς το Μέγαρο Μαξίμου προτάσσει και πάλι τα θέματα των κοινωνικών παροχών.

Κατά πληροφορίες του iefimerida.gr ο πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει ήδη επαφές με τους αρμόδιους υπουργούς. Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν χθες ο υπουργός εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Τάσος Πετρόπουλος, οι οποίοι και είχαν συνεργασία με τον κ. Τσίπρα για τα θέματα της αξιολόγησης αλλά και για το ΕΚΑΣ.

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να πραγματοποιηθεί διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη υπό την προεδρία τουπρωθυπουργού, ώστε να οριστικοποιηθεί μία δέσμη άμεσωνκοινωνικών δράσεων. Και όλα αυτά, την ώρα που η Νέα Δημοκρατία παρουσίασε χθες την δική της «χάρτα αλληλεγγύης». Το περιβάλλον του κ. Τσίπρα, εξηγεί μάλιστα πως ο ίδιος έχει ζητήσει ήδη από όλα τα υπουργεία να προχωρήσουν σε καταγραφή των πόρων και των αναγκών ανά τομέα, προκειμένου σε επόμενο στάδιο να γίνει «ταμείο» για να διαπιστώσουν τι περιθώρια υπάρχουν για παροχές.

Πονοκέφαλος το ΕΚΑΣ

Ο μεγάλος πονοκέφαλος ωστόσο για το κυβερνητικό στρατόπεδο είναι το ζήτημα για όσους απώλεσαν το ΕΚΑΣ, με αποτέλεσμα να τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν σε μεγάλη αμηχανία. Τώρα πάντως, το Μαξίμου καταβάλλει προσπάθειες να μπορέσει να μετριάσει τις όποιες απώλειες (είτε με την ένταξη στα κοινωνικά τιμολόγια της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ, εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ). Αυτό βέβαια σημαίνει ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει ευθεία αναπλήρωση καθότι τα δημοσιονομικά είναι τόσο σφιχτά που κάτι τέτοιο δεν είναι επιτρεπτό.

Σε πρώτο πλάνο η καθημερινότητα

Τέλος, δεν είναι λίγα τα στελέχη εκείνα που στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους επισημαίνουν ότι πέρα από τα θεσμικά πρέπει να εστιάσουν και στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.

Ως εκ τούτου, η ηγεσία είναι αποφασισμένη να ανεβάσει στροφές με στόχο και να επουλώσει πληγές των αδύναμων κοινωνικών ομάδων και να τρέξει μία σειρά από projectsκαθώς όπως λένε «τα πάντα είναι η καθημερινότητα».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση