HomeΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ πρώτη φωτογραφία του Δία από τον Juno

Η πρώτη φωτογραφία του Δία από τον Juno

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την πρώτη του φωτογραφία από τον Δία απέστειλε το σκάφος της NASA, το Juno, το οποίο έφτασε στον γίγαντα πλανήτη στις 5 Ιουλίου.

Η εικόνα η οποία τραβήχτηκε την Κυριακή, όταν το Juno ήταν περίπου 4.300.000 χιλιόμετρα μακριά από τον Δία, δείχνει ένα ηλιόλουστο μέρος του πλανήτη, μαζί με τρία από τα μεγάλα φεγγάρια του, την Ιώ, την Ευρώπη και τον Γανυμήδη. Ο τέταρτος σημαντικός δορυφόρος του Δία, η Καλλιστώ είναι δυστυχώς εκτός του οπτικού πεδίου.

Αυτή τη στιγμή, το Juno απομακρύνεται από τον Δία κάνοντας ένα μεγάλο τόξο, αλλά τον Αύγουστο θα επιστρέψει και θα επιτρέψει στην κάμερά του να λάβει ακόμη καλύτερες φωτογραφίες.

Προς το παρόν, οι επιστήμονες είναι ανακουφισμένοι γιατί ξέρουν ότι ο εξοπλισμός του σκάφους είναι σε καλή κατάσταση, μετά από τη συνάντησή του με το σκληρό περιβάλλον ακτινοβολίας του Δία και παρά τους ελιγμούς που έκανε προκειμένου να μπει στην νέα τροχιά.

Η προσοχή της ομάδα της αποστολής στρέφεται πλέον σε όλα τα όργανα του ανιχνευτή προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση τους. Στόχος του Juno κατά τη διάρκεια των επόμενων 18 μηνών θα είναι να προσπαθήσει να καταλάβει τι κάνει ο Δίας. Τον Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσει η σοβαρή έρευνα γύρω από τον Δία.

Οι επιστήμονες σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα του διαστημικού σκάφους για να φτάσουν στο εσωτερικό του πλανήτη μιας και πιστεύουν ότι η δομή και η χημεία του εσωτερικού θα «μαρτυρήσουν» το πως σχηματίστηκε ο Δίας πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια πριν.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση