HomeΚΟΣΜΟΣReuters: Yπουργείο Brexit ετοιμάζει η Μέι-Τα φαβορί για να το αναλάβουν

Reuters: Yπουργείο Brexit ετοιμάζει η Μέι-Τα φαβορί για να το αναλάβουν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από την Τετάρτη θα είναι η νέα πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας. Και η Τερέζα Μέι έχει στα «σκαριά» ένα νέο υπουργείο. Αυτό που θα αναλάβει την πιο δύσκολη αποστολή στο άμεσο μέλλον της χώρας: το Brexit.

Στις 30 Ιουνίου, όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για να διαδεχθεί τον Ντέιβιντ Κάμερον, είχε δηλώσει ότι θα δημιουργήσει ένα νέο υπουργείο, το οποίο θα αναλάβει τις διαπραγματεύσεις της Βρετανίας με την ΕΕ. «Θα βεβαιωθώ ότι ο υπουργός που θα το αναλάβει θα είναι ένα μέλος του κοινοβουλίου που ήταν υπέρ του Brexit», είχε πει ακόμη.

Σύμφωνα με το Reuters, τέσσερις είναι οι βασικοί διεκδικητές αυτού του υπουργείου. Ο Ντέιβιντ Ντέιβις, βουλευτής από το 1987, που είχε χάσει από τον Ντέιβιντ Κάμερον στην ψηφοφορία για την ηγεσία των Συντηρητικών και έχει διατελέσει υφυπουργός Εξωτερικών. Ο Λίαμ Φοξ, που ήταν και εκείνος αρχικά για την ηγεσία των Συντηρητικών πριν τελικά στηρίξει την Μέι. Ο Μάικλ Γκοβ, επικεφαλής της καμπάνιας υπέρ του Brexit, που ήταν υποψήφιος επίσης για την ηγεσία των Συντηρητικών αλλά αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο. Και ο Κρις Γκρέιλινγκ, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και σημερινός επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων.

Παράλληλα, το Reuters κάνει λόγο και για δύο διεκδικητές του υπουργείου Οικονομικών. «Δεν είναι σίγουρο ότι η Μέι θα αντικαταστήσει απευθείας τον Τζορτζ Οσμπορν. Μία πιθανότητα είναι να παραμείνει βραχυπρόθεσμα, μέχρι να »καθίσει» η σκόνη και να συνεχίσει να εκπροσωπεί τη χώρα στις επικείμενες διεθνείς συναντήσεις, όπως εκείνη των υπουργών Οικονομικών της G20 στην Κίνα, αυτό τον μήνα», σημειώνει το δημοσίευμα.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει τον Φίλιπ Χάμοντ και τον Σαγίντ Τζέιβιντ ως υποψήφιους διαδόχους του Οσμπορν. Ο πρώτος είναι ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών, ενώ έχει περάσει επίσης από τα υπουργεία Αμυνας και Μεταφορών. Ο Τζέιβιντ είναι βουλευτής από το 2010 και είναι υπουργός Επιχειρηματικότητας.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση