HomeΚΟΣΜΟΣΗ Σερένα Γουίλιαμς έχασε περίπου 370.000 δολάρια εξαιτίας του Brexit

Η Σερένα Γουίλιαμς έχασε περίπου 370.000 δολάρια εξαιτίας του Brexit

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οσο παράδοξο κι αν ακούγεται, η απόφαση των Βρετανών υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ενωση κόστισε στην Σερένα Γουίλιαμς περίπου 370.000 δολάρια.

Η Αμερικανίδα κατέκτησε το πολύτιμο τρόπαιο του Wimbledon το Σάββατο, κερδίζοντας την Αντζελίκ Κέρμπερ στον τελικό. Νίκη που της απέφερε και 2 εκατ. λίρες (2,63 εκατ. δολάρια), ως χρηματικό έπαθλο.

Ομως, το ποσό αυτό θα αντιστοιχούσε σε 2,97 εκατ. δολάρια στις 23 Ιουνίου, την ημέρα που διενεργήθηκε το δημοψήφισμα στη Μ. Βρετανία, το αποτέλεσμα του οποίου προκάλεσε «βουτιά» της στερλίνας στις αγορές συναλλάγματος.

Αυτό σημαίνει, όπως γράφει ο Guardian, ότι η Γουίλιαμς έχασε 340.000 δολάρια από το έπαθλο για τη νίκη της στον τελικό και άλλα 33.000 δολάρια από το μερίδιό της από το πριμ για τη νίκη στον τελικό του διπλού, με την αδελφή της.

Τουλάχιστον οι απώλειές της περιορίστηκαν κατά κάποιο τρόπο, καθώς φέτος αυξήθηκαν κατά 7% τα πριμ για το μονό στο Wimbledon. Η στερλίνα έχει υποχωρήσει κατά περίπου 10% από την ημέρα του δημοψηφίσματος.

Βέβαια, η Γουίλιαμς δεν θα χάσει τον… ύπνο της εξαιτίας αυτού. Αλλωστε είναι η αθλήτρια που κερδίζει τα περισσότερα χρήματα, έχοντας βγάλει 81 εκατ. δολάρια από πριμ, και πολλά ακόμη από χορηγίες.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση