HomeΚΡΗΤΗΗ έλλειψη αστυνομικού προσωπικού επί… τάπητος

Η έλλειψη αστυνομικού προσωπικού επί… τάπητος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η τεράστια έλλειψη αστυνομικού προσωπικού στο Λασίθι αλλά και η αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών τέθηκαν επί… τάπητος στην χθεσινή συνάντηση που είχε ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξης Αναγνωστάκη Δημήτριο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης:

Για το θέμα της επερχόμενης αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών, πληροφορηθήκαμε ότι από τις προτάσεις της Ένωσης έχουν γίνει αποδεκτές, η διατήρηση του Αστυνομικού Σταθμού Κουτσουρά και του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων Σητείας, όπως είχε ανακοινωθεί στην παρουσίαση του προτεινόμενου σχεδίου. Θέσαμε υπόψιν του κ. Γενικού τις θέσεις της Ένωσης που αφορούν τις συγχωνεύσεις των υπολοίπων Υπηρεσιών του Λασιθίου και την αντίθεση μας στην μεταφορά της διοικητικής υπαγωγής του Α.Σ. Κουτσουρά από το Α.Τ. Σητείας στο Α.Τ. Ιεράπετρας. Ο κ. Γενικός δήλωσε την πρόθεση του να επανεξετάσει τις προτάσεις της Ένωσης που αφορούν την αναδιάρθρωση.

Όσο αφορά την λειψανδρία των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Λασιθίου, όπου καταθέσαμε και σχετικό Υπόμνημα που παρουσιάζει με ακρίβεια την τεράστια έλλειψη Αστυνομικού Προσωπικού που υπάρχει, ο κ. Γενικός δήλωσε γνώστης του προβλήματος που επικρατεί, το όποιο απέδειξε και έμπρακτα πριν λίγο καιρό, όταν έκανε δεκτή την πρόταση της Ένωσης και έπειτα από δικιά του παρέμβαση στον Νομό Λασιθίου αναστάλθηκε η εφαρμογή του προγράμματος των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων, πράγμα για τον οποίο τον ευχαριστήσαμε και δεσμεύτηκε για περαιτέρω ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου στις έκτακτες μεταθέσεις, με ικανό αριθμό αστυνομικού προσωπικού.

Τέλος ο κ. Γενικός δήλωσε ότι επιθυμεί να συνεχιστεί η εποικοδομητική συνεργασία και η διαρκής επικοινωνία μεταξύ μας, με στόχο την καλύτερη λειτουργία των Αστυνομικών Υπηρεσιών και την καλλιέργεια του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση