HomeΚΡΗΤΗΑπίστευτο: Πήγε για συνέντευξη για δουλειά και το ΙΚΑ έκοψε πρόστιμο 11.000 ευρώ για… ανασφάλιστη εργασία

Απίστευτο: Πήγε για συνέντευξη για δουλειά και το ΙΚΑ έκοψε πρόστιμο 11.000 ευρώ για… ανασφάλιστη εργασία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σε επιχείρηση στα Χανιά όταν κλιμάκιο του ΙΚΑ και της επιθεώρησης εργασίας επέβαλε πρόστιμο ύψους 11.000 ευρώ για ανασφάλιστη εργασία με αφορμή μία κοπέλα που είχε πάει στην επιχείρηση για… συνέντευξη!

Το χρονικό

Όπως δημοσίευσε το parakritika.gr η 19χρονη κοπέλα κατέθεσε βιογραφικό την περασμένη Τετάρτη στην επιχείρηση, ωστόσο ο ιδιοκτήτης απουσίαζε λόγω προβλημάτων συγγενικού του προσώπου.

Της είπε να τη δεχθεί την επόμενη ημέρα, κάτι το οποίο και έγινε.

Η κοπέλα πήγε στην επιχείρηση, όπου εργάζεται η θεία της η οποία και μεσολάβησε για να βρει δουλειά, ωστόσο ο ιδιοκτήτης δεν είχε πάει λόγω του ότι η κατάσταση της υγείας του συγγενή του είχε επιβαρυνθεί.

Έτσι, η κοπέλα περίμενε στη ρεσεψιόν του καταστήματος, όταν μπήκε μέσα το κλιμάκιο από την Αθήνα, συνοδεία αστυνομικών.

Το κλιμάκιο κατευθύνθηκε αμέσως προς αυτή και τη ρώτησαν για τον υπεύθυνο του καταστήματος.

Η κοπέλα προθυμοποιήθηκε να τους βοηθήσει, ρωτώντας τη θεία της, ωστόσο, και μόνο αυτό αρκούσε για να… της ζητηθούν τα στοιχεία της!

Αιφνιδιάστηκε και ρώτησε για ποιο λόγο ήθελαν τα στοιχεία της και εκείνοι της απάντησαν ότι τα ήθελαν γιατί… εργαζόταν εκεί και γινόταν έλεγχος.

Αρνήθηκε να τους πει τα στοιχεία της, αφού δεν εργαζόταν εκεί, και εκείνοι, όπως περιγράφει και στη σχετική υπεύθυνη δήλωση που καταθέτει, την “ώθησαν” να τους τα δώσει.

Μάλιστα, όλες οι κινήσεις τους έχουν καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που διαθέτει η επιχείρηση.

Αφού διαπίστωσαν ότι η κοπέλα δεν αναφερόταν στον πίνακα των εργαζομένων στην επιχείρηση, επέβαλαν πρόστιμο 11.000 ευρώ για ανασφάλιστη εργασία και έφυγαν!

Οι κινήσεις του επιχειρηματία

Όπως είναι φυσικό ο επιχειρηματίας από την πρώτη στιγμή που του επεβλήθη το πρόστιμο κίνησε όλες τις διαδικασίες για να αποδείξει ότι η κοπέλα -προφανώς- δεν εργάζεται γι’ αυτόν, έχοντας μάλιστα υπογράψει και σχετική υπεύθυνη δήλωση, προκειμένου να διαγραφεί το πρόστιμο των 11.000 ευρώ.

Μάλιστα σε έκθεση που κατάθεσε ο επιχειρηματίας στο ΙΚΑ – την οποία δημοσίευσε το parakritika.gr – υποστηρίζει τα… αυτονόητα, ενώ, όπως όλα δείχνουν, θα προσκομίσει και το σχετικό βίντεο, καθώς όλες οι κινήσεις και ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρθηκε το κλιμάκιο από την Αθήνα έχουν καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας.

EKTHESH EKTHESH1

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση