HomeΚΟΣΜΟΣΟ Ομπάμα δεσμεύτηκε να βελτιώσει την ασφάλεια των Αμερικανών

Ο Ομπάμα δεσμεύτηκε να βελτιώσει την ασφάλεια των Αμερικανών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν συναντήθηκαν τη Δευτέρα 11 Ιουλίου με ομάδες επιβολής του νόμου, για να συζητήσουν τρόπους υποστήριξης της εκπαίδευσης των αστυνομικών ώστε να αποκλιμακώνουν τις αντιπαραθέσεις, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Ομπάμα υπογράμμισε τη δέσμευσή του να βελτιώσει την ασφάλεια των πολιτών και να μειώσει τις εντάσεις μεταξύ αστυνομικών και των κοινοτήτων στις οποίες υπηρετούν, δήλωσε το γραφείο του προέδρου.

Η συνάντηση έπεται του φόνου πέντε αστυνομικών από πυροβολισμούς τη Πέμπτη στο Ντάλας κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας για τους πρόσφατους φόνους μαύρων πολιτών από την αστυνομία στις πολιτείες Μινεσότα και τη Λουιζιάνα.

Ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών η οπλοκατοχή

Ο αρχηγός της αστυνομίας στο Ντάλας του Τέξας, αναφέρθηκε στο ζήτημα που έχει προκύψει στις ΗΠΑ, αναφορικά με την οπλοκατοχή, τονίζοντας ότι οι νόμοι της αναφερόμενης πολιτείας επιτρέπουν στους πολίτες να οπλοφορούν αδιακρίτως, όπως συνέβη και την περίπτωση των τραγικών γεγονότων της προηγούμενης εβδομάδας, που αποτελούν ουσιαστική πρόκληση για τις αρχές ασφάλειας.

Παράλληλα, ο Ντέιβιντ Μπράουν έδωσε νέες διευκρινήσεις για την απόφαση της αστυνομίας να χρησιμοποιήσει το το ρομπότ που προκάλεσε την έκρηξη της βόμβας, σκοτώνοντας τον 25χρονο Μίκα Τζονσον, απόστρατο του αμερικανικού στρατού, που επιτέθηκε ως ελεύθερος σκοπευτής στους αστυνομικούς του Ντάλας, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Ένα νέο αιματηρό περιστατικό χθες, στο Μίσιγκαν επανέφερε στην επικαιρότητα το θέμα της οπλοκατοχής, ενώ από την άλλη μεριά, συνεχίζονται στις ΗΠΑ οι διαδηλώσεις των Αφροαμερικανών, κατά της θανατηφόρας βίας που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί στη Λουιζιάνα και τη Μινεσότα.

Η οπλοκατοχή εξελίσσεται σε ουσιαστικό ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών, στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα που διεξάγεται στις ΗΠΑ για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου κι ενώ τα δύο κόμματα προετοιμάζουν τα κεντρικά τους πολιτικά συνέδρια.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση