HomeΚΟΣΜΟΣΟι ΗΠΑ ενισχύουν με 560 κομάντος τις δυνάμεις τους στο Ιράκ

Οι ΗΠΑ ενισχύουν με 560 κομάντος τις δυνάμεις τους στο Ιράκ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ενίσχυση των δυνάμεών τους στο Ιράκ με 560 κομάντος, προκειμένου να συμβάλουν στην απελευθέρωση της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο, δια στόματος του υπουργού Άμυνας, Ας Κάρτερ.

Οι περισσότερες θα μεταφερθούν στην αεροπορική βάση Qayara, περίπου 40 μίλια απόσταση από την πόλη της Μοσούλης, μέρος της οποίας εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.

«Θα βοηθήσουν τον ιρακινό στρατό να σχεδιάσει και να απελευθερώσει την πόλη», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, χαρακτηρίζοντας κρίσιμη την καμπή που βρίσκεται ο πόλεμος με το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή. Οι Αμερικανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο Ιράκ ξεπερνούν τους 4.500 άνδρες και με τη μεταφορά του νέου γκρουπ, θα ξεπεράσουν τους 5.000.

Ο Ας Κάρτερ, που βρίσκεται ήδη στο Ιράκ, αναμένεται να έχει συνάντηση στη Βαγδάτη με τον πρωθυπουργό, Αλ Αμπαντί, καθώς και με τον ομόλογό του υπουργό Άμυνας, Καλίντ αλ Ομπεϊντί, ενώ θα έχει ευρεία συνεργασία με τον επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή, Σον ΜακΦάρλαντ.

Οι επιχειρήσεις θα εστιαστούν στην απελευθέρωση της Μοσούλης, γεγονός που επισημάνθηκε από τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας. Το Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε στην πόλη της Μοσούλης το καλοκαίρι του 2014 και από τότε κρατούν τους κατοίκους σε καθεστώς ομηρίας.

Μετά τις συγκρούσεις των τελευταίων μηνών, οι ιρακινές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους, έχουν απελευθερώσει τις πόλεις Φαλούτζα, Ραμάντι, καθώς και χωριά στρατηγικής σημασίας γύρω από τη Μοσούλη, η ανάκτηση της οποίας θεωρείται κομβική υπόθεση.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση