HomeΚΟΣΜΟΣYπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση ο επικρατέστερος αντιπρόεδρος του Τραμπ

Yπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση ο επικρατέστερος αντιπρόεδρος του Τραμπ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε πλήρη αντίθεση με την άποψη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο ζήτημα αυτό αμβλώσεων έρχεται ο επικρατέστερος για την θέση του αντιπροέδρου του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο υποστράτηγος εν αποστρατεία των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, Μάικλ Φλιν, που περιλαμβάνεται στην λίστα των πιθανών αντιπροέδρων του Ντόναλντ Τραμπ, υποψηφίου για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ του δικαιώματος των γυναικών να επιλέγουν εάν θα κάνουν άμβλωση ή όχι.

Όπως αναφέρει το Reuters, o Μάικλ Φλιν έχει υπηρετήσει ως επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ (DIA), ενώ η δήλωσή του αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την άποψη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο ζήτημα που τάσσεται ξεκάθαρα κατά των αμβλώσεων.

Ο Τραμπ από την πλευρά του έχει δηλώσει ότι θα προχωρήσει στην επιλογή του αντιπροέδρου του, πριν από τη διεξαγωγή του συνεδρίου του κόμματος, την επόμενη εβδομάδα, ενώ ο Φλιν έχει αναλάβει καθήκοντα συμβούλου στην προεκλογική εκστρατεία του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου από τις αρχές του 2016.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Washington Post», ο Ντόναλντ Τραμπ βλέπει με καλό «μάτι» τον Φλιν, που διηύθυνε τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ (DIA ) από το 2012 έως το 2014, επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, καθώς εκτιμά ότι η κατάσταση κοινωνικής αστάθειας που εκδηλώνεται στις ΗΠΑ, αλλά και η απειλή της τρομοκρατίας, απαιτούν μια σκληρή και αποφασιστική προσωπικότητα για να τις διαχειριστεί.

Ο Αμερικανός Μίδας θα ήθελε επίσης για τη θέση του αντιπροέδρου κάποιον που δεν είναι πολιτικός.

Η επιλογή του αντιπροέδρου απασχολεί σοβαρά τον Τραμπ τις τελευταίες εβδομάδες.

Πηγή που γνωρίζει λεπτομέρειες για τις εξελίξεις επιβεβαίωσε στο Reuters ότι η υποψηφιότητα του Φλιν έχει σοβαρές πιθανότητες.

Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, Σάντερς και Κλίντον ενώνουν τις δυνάμεις τους καθώς αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η κοινή εμφάνιση της Χίλαρι με τον συνυποψήφιό της, Μπέρνι Σάντερς σε προεκλογική συγκέντρωση στο Πόρτσμουθ του Νιου Χαμσάιρ.

Δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου NBC News και την Wall Street Journal έδειξε ότι το 45% των υποστηρικτών του Σάντερς εμφανίζεται να έχει θετική γνώμη για τη Χίλαρι.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση