HomeΚΡΗΤΗΈκαναν «ντου» σε παράνομες κατασκηνώσεις – Χειροπέδες σε 9 άτομα

Έκαναν «ντου» σε παράνομες κατασκηνώσεις – Χειροπέδες σε 9 άτομα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ντου» σε παράνομες κατασκηνώσεις έκαναν σήμερα το πρωί οι αστυνομικές αρχές του τόπου συλλαμβάνοντας 9 συνολικά άτομα.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στο Κουρταλιώτικο Φαράγγι που είναι προστατευόμενη τουριστική περιοχή αλλά και στη Λίμνη Πρέβελη του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Η συγκεκριμένη περιοχή, είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα ΝΑΤΟΥΡΑ και έχει χαρακτηριστεί ως «περιοχή, ιδιαίτερου φυσικού κάλους».

Στην επιχείρηση συμμετείχαν, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν εννέα άτομα, ηλικίας από 21 έως 45 ετών και συγκεκριμένα 8 Έλληνες (5 άνδρες και 3 γυναίκες) και μία 27χρονη από το Ισραήλ , διότι είχαν κατασκηνώσει παράνομα σε χώρο ενταγμένο στο πρόγραμμα ΝΑΤΟΥΡΑ και χαρακτηρισμένο ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

Επιπλέον, σε βάρος μίας 45χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, καθώς βρέθηκε στην κατοχή της και κατασχέθηκε μοκροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης , τύπου «σοκολάτα».

Το προανακριτικό έργο διενεργείται, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Λάμπης.

Σημειώνεται ότι, οι έλεγχοι είναι στοχευμένοι και αποσκοπούν στην τήρηση της νομιμότητας και την εύρυθμη λειτουργία και ευταξία των τουριστικών κυρίως προορισμών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση