HomeΚΟΣΜΟΣΕκρηκτικά και όπλα στο σπίτι του ένοπλου του Ντάλας

Εκρηκτικά και όπλα στο σπίτι του ένοπλου του Ντάλας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ώρα που η τοπική κοινωνία του Ντάλας παραπαίει και θρηνεί τους νεκρούς της και οι ΗΠΑ βυθίζονται κάτω από ένα «κύμα» μίσους, νέα στοιχεία για το δράστη του μακελειού κατά αστυνομικών στο Τέξας έρχονται στο φως.

Ο 25χρονος Μάικα Τζόνσον, που έπεσε νεκρός μετά οκτώ εφιαλτικές ώρες, έδρασε μόνος του και δεν φαίνεται να έχει σχέση με διεθνείς τρομοκρατικές ομάδες. Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι στο σπίτι του εντοπίστηκαν εκρηκτικά, όπλα, σφαίρες και ένα ημερολόγιο «πολέμου».

Την Παρασκευή, ο Τζόνσον, που είχε υπηρετήσει στο Σώμα Εφέδρων του αμερικανικού στρατού ξηράς στο Αφγανιστάν από τον Νοέμβριο του 2013 έως τον Ιούλιο του 2014 ενώ αποχώρησε από το στρατό τον Απρίλιο του 2015.

Οι αρχές δήλωσαν ότι ο 25χρονος επιδίωκε να σκοτώσει λευκούς αστυνομικούς, καθώς τους είπε ότι είναι «ταραγμένος από τα πρόσφατα περιστατικά» θανάτων Αφροαμερικανών πολιτών από αστυνομικούς.

Κρούσματα βίας μετά την αιματηρή επίθεση

Οι πρόσφατες δολοφονίες Αφροαμερικανών πολιτών φαίνεται ότι έχουν διχάσει τις ΗΠΑ.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τους θανάτους των Φιλάντο Κατίγ από τη Μινεσότα και του Άλτον Στέρλινγκ στη Λουιζιάνα. Και παρότι οι περισσότερες διαμαρτυρίες ήταν ειρηνικές, μετά την επίθεση του Ντάλας καταγράφτηκαν κρούσματα βίας κατά αστυνομικών.

Στο Μιζούρι, ένας αστυνομικός πυροβολήθηκε πισώπλατα καθώς επέστρεφε στο περιπολικό του μετά από έλεγχο σε αυτοκίνητο που οδηγούσε Αφροαμερικανός. Ο 31χρονος Αντόνιο Τάιλορ συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα αλλά τα κίνητρα της επίθεσης δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί.

Ένα αντίστοιχο περιστατικό διαδραματίστηκε και στην πολιτεία της Τζόρτζια, όπου αστυνομικός δέχτηκε πυρά όταν άγνωστος άντρας κάλεσε την άμεσο δράση ζητώντας βοήθεια με το αυτοκίνητό του. Και σε αυτή την περίπτωση, τα αίτια της επίθεσης δεν έχουν γίνει γνωστά.

Η κατάσταση είναι πλέον «εκρηκτική», κάτι που πιθανώς να συνέβαλε στην απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα να επιστρέψει στις ΗΠΑ από την Ευρώπη νωρίτερα απ’ ότι είχε αρχικώς προγραμματίσει. Όπως έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να επισκεφτεί στις αρχές της εβδομάδας το Ντάλας.

Ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση