HomeCity GuideΆμα βραδιάσει στο…. Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Άμα βραδιάσει στο…. Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Άμα βραδιάσει» στο… Ιστορικό Μουσείο Κρήτης παίνει την σκυτάλη η μουσική. Έτσσι και φέτος στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Μουσείου κάθε Τετάρτη υποδέχεται μοναδικούς καλλιτέχνης.

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου η συναυλία θα ξεκινήσει με ένα duo set από τους Γρηγόρη Θεοδωρίδη (κοντραμπάσο) και Δημήτρη Βερδίνογλου (πιάνο) με jazz standards, σε ανοιχτές ρυθμικά φόρμες και στιγμές ελεύθερου αυτοσχεδιασμού. Στο δεύτερο μέρος η Αλεξάνδρα Λέρτα υπό τη συνοδεία πιάνου και κοντραμπάσου, θα ερμηνεύσει αγαπημένα κλασικά κομμάτια παραδοσιακής Vocal Jazz.

Trio Jazz_sm

Το βράδυ της Τετάρτης το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης θα είναι ανοιχτό από τις 20.00΄ ώς τις 23.00΄. Στο διάστημα αυτό, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν τις Συλλογές του, να παρακολουθήσουν τη συναυλία που θα βρίσκεται σε εξέλιξη στη νότια αυλή, να απολαύσουν ένα δροσιστικό ποτό από το ΙΜΚ Café και να επισκεφθούν το Πωλητήριο του Μουσείου που θα είναι επίσης ανοικτό.

Είσοδος: 8€

Αλεξάνδρα Λέρτα

Η Αλεξάνδρα Λέρτα είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου και του Βασιλικού Κονσερβατορίου της Χάγης με ειδίκευση στους τομείς Jazz Music/Voice. Με τα σχήματα The AdHoq Quartet και InDuologue έχει εμφανιστεί σε διάφορες καλλιτεχνικές σκηνές της Αθήνας και αναγνωρισμένα εγχώρια φεστιβάλ Jazz: 2nd International Kalamata Jazz Festival, Petite Fleur Jazz Festival Φεστιβάλ Ρεματιάς Χαλανδρίου και Greek Jazz Panorama/New Generation Festival της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Το 2014 κυκλοφόρησε το album της Blue Skies (InDuologue, Snip Records). Έχει παίξει σε αρκετές παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου υπό τη σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού, διδάσκει μοντέρνο τραγούδι και δανείζει τη φωνή της σε σειρές και cartoons για την ελληνική τηλεόραση και το σινεμά.

Αλεξάνδρα Λέρτα_2

Γρηγόρης Θεοδωρίδης

Ο Γρηγόρης Θεοδωρίδης είναι απόφοιτος του Βασιλικού Κονσερβατορίου της Χάγης με ειδίκευση στο κοντραμπάσο. Έχει εμφανιστεί σε πολλά ευρωπαϊκά φεστιβάλ (Ολλανδία, Βέλγιο, Δανία, Αυστρία, Λιθουανία, Αγγλία) όπως και σε πολλά σημαντικά jazz clubs της Ευρώπης. Είναι επίσης καλλιτεχνικός διευθυντής και εμπνευστής του Agrinio Jazz Festival που διεξάγεται εδώ και 6 χρόνια στο Αγρίνιο. Αυτή την περίοδο ετοιμάζει το ντεμπούτο album του με το διεθνές κουαρτέτο του, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2017 με δικές του συνθέσεις.

Γρηγόρης Θεοδωρίδης_1

Δημήτρης Βερδίνογλου

Ο Δημήτρης Βερδίνογλου σπούδασε τζαζ και κλασικό πιάνο στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Βασιλικό Κονσερβατόριο της Χάγης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και masterclasses με τους David Liebman, Brad Mehldau, Danilo Pérez, Sheila Jordan και έχει συνεργαστεί με μουσικούς όπως οι Benamin Herman, Kike Perdomo, Brent Sandy, Παναγιώτης Ανδρέου, Δήμος Δημητριάδης. Οι επιρροές του καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ήχων και χρωμάτων, από την Jazz, την κλασική και την ελληνική λαϊκή-παραδοσιακή μουσική έχοντας πάντα ως κύριο σημείο αναφοράς τον αυτοσχεδιασμό. Από το 2010 ζει και εργάζεται ως μουσικός στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Δημήτρης Βαρδίνογλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση