HomeΚΟΣΜΟΣΣτα χέρια των Αρχών δύο ύποπτοι για τους νεκρούς αστυνομικούς στο Ντάλας

Στα χέρια των Αρχών δύο ύποπτοι για τους νεκρούς αστυνομικούς στο Ντάλας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι αστυνομικές αρχές στο Ντάλας, εντόπισαν και συνέλαβαν έναν ύποπτο σε γκαράζ, μετά τα πυρά που δέχτηκαν 11 αστυνομικοί στο κέντρο της πόλης, ενώ τουλάχιστον τέσσερις από αυτούς είναι νεκροί.

Ο ύποπτος παραδόθηκε, ενώ εντοπίστηκε ένα ύποπτο πακέτο.

Ένας δεύτερος ύποπτος συνελήφθη μετά από ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία.

Νωρίτερα δόθηκε στη δημοσιότητα η φωτογραφία του υπόπτου.

Έντεκα αστυνομικοί στο Ντάλας πυροβολήθηκαν από σκοπευτές στη διάρκεια διαδηλώσεων για τα θανατηφόρα πυρά της αστυνομίας κατά Αφροαμερικάνων στη Μινεσότα και τη Λουιζιάνα, σύμφωνα με τον τοπικό αρχηγό της αστυνομίας.

Ο Ντέιβιντ Μπραουν δήλωσε ότι δύο ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν 11 αστυνομικούς. Δύο αστυνομικοί είναι στο χειρουργείο κι ένας ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση.

Σημειώνεται ότι ο αστυνομικός Τζερόνιμο Γιάνεζ από την αστυνομία της Μινεσότα, αναγνωρίστηκε ως ο αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα τον Φιλάντο Καστίλ, στη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, σύμφωνα με ανακοινώσεις των υπηρεσιών που διεξάγουν έρευνες για την υπόθεση.

Ο Γιάνεζ μαζί με το συνάδελφό του Τζόζεφ Καούσερ που υπηρετούν στην τοπική αστυνομία για τέσσερα χρόνια, ενεπλάκησαν στο επεισόδιο, το απόγευμα της Τετάρτης. Οι δύο αστυνομικοί έχουν τεθεί εκτός υπηρεσίας, σύμφωνα με τις ανακριτικές αρχές.

Οι δολοφονίες δύο Αφροαμερικανών τις τελευταίες δύο ημέρες, τους οποίους πυροβόλησαν και σκότωσαν αστυνομικοί, με τον ερασιτεχνικό φακό να καταγράφει και τα δύο περιστατικά, υπογραμμίζουν ένα «σοβαρό πρόβλημα» της αμερικανικής κοινωνίας, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

«Το να παραδεχθούμε ότι αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό πρόβλημα δεν αντίκειται σε καμία περίπτωση στον σεβασμό που νιώθουμε και την αναγνώρισή μας προς του την τεράστια πλειονότητα των αστυνομικών οι οποίοι διακινδυνεύουν τις ζωές τους για να μας προστατεύσουν καθημερινά» επισημαίνεται σε δελτίο τύπου μετά τον θάνατο την Τρίτη του Άλτον Στέρλινγκ στο Μπατόν Ρουζ στη Λουιζιάνα και τον θάνατο χθες Τετάρτη του Φιλάντο Καστίλε στο Φάλκον Χάιτς στη Μινεσότα. «Αυτό που είναι ξεκάθαρο, είναι ότι αυτά τα φονικά περιστατικά με πυροβολισμούς δεν είναι μεμονωμένα» υπογράμμισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση