HomeΚΟΣΜΟΣΝέα εποχή «Σιδηράς Κυρίας» στη Βρετανία: Μέι και Λίντσομ για τη διαδοχή του Κάμερον

Νέα εποχή «Σιδηράς Κυρίας» στη Βρετανία: Μέι και Λίντσομ για τη διαδοχή του Κάμερον

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα εποχή «Σιδηράς Κυρίας» ξημερώνει για την Αγγλία; Μετά από αρκετά χρόνια, από την εποχή της Μάργκαρετ Θάτσερ, η Βρετανία θα έχει πρωθυπουργό γυναίκα, καθώς στη μάχη για τη διαδοχή του παραιτηθέντος μετά το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρέμειναν δύο εκπρόσωποι του «ασθενούς φύλου» και πιο συγκεκριμένα η Τερέζα Μέι και η Αντρέα Λίντσομ.

Η συγκυρία φέρνει την πιθανότητα οι τρεις από τις πέντε σημαντικότερες οικονομίες στον κόσμο, δηλαδή οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Βρετανία, να βρίσκονται υπό την ηγεσία τριών γυναικών, καθώς η Άνγκελα Μέρκελ ηγείται της Γερμανίας και η Χίλαρι Κλίντον εμφανίζεται να είναι το φαβορί για τη διαδοχή του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ.

Μετά την τελευταία ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων, τέθηκε εκτός μάχης και ο Μάικλ Γκοβ, αφήνοντας μοναδικές υποψήφιες τις δύο επίδοξες νέες «σιδηρές κυρίες» της Βρετανίας. Κατά τη δεύτερη ψηφοφορία, η υπουργός Εσωτερικών, Τερέζα Μέι συγκέντρωσε 199 ψήφους, η υπουργός Κατώτερης Ενέργειας, Αντρέα Λίντσομ, η οποία συμμετείχε στην καμπάνια υπέρ του Brexit συγκέντρωσε 84, ενώ τον Μάικλ Γκοβ ψήφισαν μόλις 46.

Ο άλλοτε υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Λίαμ Φοξ είχε τεθεί εκτός μάχης από τον πρώτο γύρο, που διεξήχθη την Τρίτη, ενώ ο Στέφεν Κραμπ επέλεξε να αποσυρθεί, καθώς διέκρινε ότι δεν έχει πιθανότητες να διεκδικήσει το χρίσμα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση