HomeΚΡΗΤΗΤρέχουν για να προσληφθούν στους παιδικούς-Πάνω από 1.000 οι αιτήσεις για 48 θέσεις

Τρέχουν για να προσληφθούν στους παιδικούς-Πάνω από 1.000 οι αιτήσεις για 48 θέσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αγωνιούν για το αν τελικά θα είναι ένας ή μία που θα καταφέρει να εξασφαλίσει μία θέση εργασίας σε κάποιον από τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου.

Ο λόγος για έναν από τους 1000 και πλέον Ηρακλειώτες και Ηρακλειώτισσες μέχρι τώρα, οι οποίοι έσπευσαν να υποβάλλουν την αίτηση τους για τις 48 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων, που έχει προκηρύξει ο Δήμος για τους παιδικούς σταθμούς.

Η οικονομική κρίση, αλλά και το μεγάλο ποσοστό ανεργίας, που συνεχώς αυξάνεται στη χώρα μας, η προκήρυξη θέσεων εργασίας σε κάποιο δημόσιο φορέα, όσο μικρής ή μεγάλης διάρκειας κι αν έχει, μοιάζει σαν “μάννα εξ ουρανού”, γι’αυτό και οι ενδιαφερόμενοι κάθε φορά είναι αρκετοί και οι θέσεις μπροστά σε αυτούς ελάχιστες.

Όπως αναφέρουν δύο Ηρακλειώτισσες στο cretapost, οι οποίες κατέθεσαν τις αιτήσεις τους για μία από τις 48 θέσεις, αποτελεί για τις ίδιες μία πολύ καλή ευκαιρία να εργαστούν, καθώς εδώ και αρκετούς μήνες αναζητούν εναγωνίως μία θέση εργασίας, χωρίς όμως κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες, βρίσκουν πάντα πόρτες κλειστές, με τη συχνή δικαιολογία, ότι λόγω κρίσης, δε μπορούν να ανοιχτούν και να κάνουν προσλήψεις.

“Σε κάποιες περιπτώσεις μας ζητούν προυπηρεσία, αλλά αν δεν μας προσλαμβάνει κανείς, πώς θα την αποκτήσουμε για να ψάξουμε στη συνέχεια κάτι καλύτερο. Εδώ που έχουμε φτάσει, το ζητούμενο είναι να μπορούμε να βγάλουμε τις υποχρεώσεις μας, βρίσκοντας μία δουλειά, πέρα από τα προσόντα μας και τις σπουδές που έχουμε κάνει” αναφέρει η Ειρήνη, η οποία διαθέτει πτυχίο βοηθού βρεφοκόμου.

Οι 48 θέσεις τις οποίες διεκδικούν οι ενδιαφερόμενοι που έχουν υποβάλλει αιτήσεις αφορούν σε 15 θέσεις ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων, 20 ΔΕ Βρεφοκόμων-Παιδοκόμων, 3 ΔΕ Μαγείρων και 10 θέσεις ΥΕ Εργατών Καθαριότητας.

Οι θέσεις αυτές θα έχουν διάρκεια από 1η Σεπτεμβρίου 2016 μέχρι και 31η Ιουλίου 2017.

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 λήγει αύριο Παρασκευή 8 Ιουλίου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους είτε αυτοπροσώπως είτε ταχυδρομικώς στη διεύθυνση: Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής-Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου, Μάρκου Παπαδόπουλου 4, Τ.Κ. 71.202, Ηράκλειο Κρήτης, υπόψη Γεωργίας Κακουράκη, Τμήμα Προσωπικού (τηλ. επικοινωνίας 2810/300.100 και 2810/300.090).

Διαφήμιση
Διαφήμιση