HomeΚΟΣΜΟΣΑργό θάνατο με βασανιστήρια προκάλεσαν οι τζιχαντιστές στους Ιταλούς στο Μπαγκλαντές

Αργό θάνατο με βασανιστήρια προκάλεσαν οι τζιχαντιστές στους Ιταλούς στο Μπαγκλαντές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι ισλαμιστές μαχητές που σκότωσαν μια ομάδα Ιταλών, μεταξύ άλλων εθνικοτήτων, σε μια επίθεση σε εστιατόριο της πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές Ντάκα την περασμένη εβδομάδα τους βασάνισαν πρώτα, σύμφωνα με νομική πηγή χθες.

Οι σοροί των εννιά Ιταλών, οι περισσότεροι από τους οποίους εργάζονταν στη βιομηχανία ρούχων, μεταφέρθηκαν στη Ρώμη τη Τρίτη. Οι νεκροψίες τους αποκάλυψαν ότι πολλοί από αυτούς είχαν μαχαιρωθεί και είχαν υποστεί αργό θάνατο. Μερικοί είχαν ακρωτηριαστεί, είπε η πηγή.

Είκοσι άτομα σκοτώθηκαν συνολικά στην επίθεση της Ντάκα, η οποία ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής. Τα θύματα ήταν κυρίως ξένοι και συμπεριλάμβαναν Ιάπωνες, Ινδούς και Αμερικανούς, εκτός των Ιταλών.

Την ευθύνη της θρασύτατης επίθεσης ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ανάρτησε σε ιστότοπο φωτογραφίες των πέντε ανδρών που είπε ότι συμμετείχαν στην επίθεση.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι περισσότεροι από τους μαχητές είχαν φοιτήσει σε διακεκριμένα ιδιωτικά σχολεία ή πανεπιστήμια στη Ντάκα και την Μαλαισία, ενώ ένας ήταν ο γιός πολιτικού.

Το εστιατόριο Holey Artisan στη Ντάκα όπου έγινε η επίθεση είναι δημοφιλές με τους ξένους, ενώ ειδικοί από τη Ρώμη διερευνούν αν οι Ιταλοί ήταν συγκεκριμένα ο στόχος της επίθεσης, σύμφωνα με δικαστική πηγή.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση