HomeCity Guide“Ο ΓΑΜΟΣ ΕΝ ΚΡΗΤΗ” στο Κηποθέατρο “Μ. Χατζηδάκις”

“Ο ΓΑΜΟΣ ΕΝ ΚΡΗΤΗ” στο Κηποθέατρο “Μ. Χατζηδάκις”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια μουσική προσέγγιση του βιβλίου του Παύλου Γ. Βλαστού, με τη Χορωδία του Αγίου Τίτου θα παρουσιαστεί αύριο Πέμπτη 7 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016». Πρόκειται για μια μουσική παράσταση βασισμένη στο βιβλίο του Παύλου Γ. Βλαστού «Ο ΓΑΜΟΣ ΕΝ ΚΡΗΤΗ», έκδοση 1893.

Περιλαμβάνει δρώμενα με ήθη και έθιμα του Κρητικού γάμου κατά τον 19ο αιώνα, καθώς και πολλά γαμήλια τραγούδια της περιόδου αυτής, από διάφορες περιοχές της νήσου, τα οποία συγκεντρώθηκαν και καταγράφηκαν, μετά από μουσικολογική έρευνα του διευθυντή της χορωδίας κ. Ανδρέα Γιακουμάκη και των συνεργατών του.

Τα δρώμενα της παράστασης σκηνοθετούν τα μέλη της χορωδίας, κ. Κική Αργυρίου και κ. Εύα Μαρκάκη, ενώ συνεισφέρει στα χορευτικά ο «Όμιλος Αετογιάννης».

Επιμέλεια – Διεύθυνση: Ανδρέας Γιακουμάκης Την παράσταση συνοδεύουν οι μουσικοί: Δαμιανός Βασιλάκης: κρουστά και πνευστά Γρηγόρης Γιακουμάκης: λύρα Θάνος Γιακουμάκης: λαούτο

Η 30μελής παραδοσιακή χορωδία του Αγίου Τίτου ιδρύθηκε το 2000 και τελεί υπό την σκέπη του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγίου Τίτου Ηρακλείου.

Ιδρυτικός της στόχος είναι η διάσωση και διάδοση της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και ως εκ τούτου έχει στο ενεργητικό της πλήθος εκδηλώσεων εντός και εκτός Κρήτης.

Αντί εισιτηρίου θα γίνονται δεκτά τρόφιμα μακράς διάρκειας, τα οποία θα διατεθούν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου σε άπορους συμπολίτες μας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση