HomeΚΟΣΜΟΣ«Oui» στο FRexit, «oui» και στον Τραμπ λέει η Μαρίν Λεπέν

«Oui» στο FRexit, «oui» και στον Τραμπ λέει η Μαρίν Λεπέν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την θέση της για δημοψήφισμα εξόδου της Γαλλίας από την ΕΕ επαναλαμβάνει η Μαρίν Λεπέν, υπερθεματίζοντας μάλιστα μετά το βρετανικό δημοψήφισμα -και λέγοντας ότι… δεν πρέπει να «μένουμε πολύ στα τεχνικά» του πώς θα γινόταν ένα FRexit.

Παράλληλα, εκφράζει την υποστήριξή της στον Ντόναλντ Τραμπ για το Λευκό Οίκο, χαρακτηρίζοντάς τον «ελεύθερο άνθρωπο».

Η αρχηγός του γαλλικού Εθνικού Μετώπου ήταν, μαζί με τους αρχηγούς της ολλανδικής ή της ιταλικής ευρωσκεπτικιστικής ακροδεξιάς, οι πρώτοι που είχαν πανηγυρίσει μετά την κάλπη που έβγαλε Brexit, καλώντας ο καθένας σε διενέργεια ανάλογων δημοψηφισμάτων και στις δικές τους χώρες.

Σε συνέντευξή της που θα δημοσιευτεί την Πέμπτη στο περιοδικό Valeurs Actuelles, η Λεπέν επιμένει μετ’ επιτάσεως πως δεσμεύεται ότι εάν κατακτήσει την προεδρία στις επόμενες εκλογές θα στήσει ανάλογο δημοψήφισμα στη Γαλλία.

Η ίδια υποστηρίζει ότι η έξοδος της Γαλλίας συγκεκριμένα από την Ευρωζώνη θα χρειαζόταν έξι μήνες -ας σημειωθεί ότι η Βρετανία, που δεν ήταν καν ποτέ μέλος του κοινού νομίσματος, θα χρειαστεί σε κανονικές συνθήκες δύο χρόνια διαπραγματεύσεων για να αποχωρήσει από την ΕΕ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Monde, όταν ερωτάται για το πώς θα γινόταν η γαλλική έξοδος από την Ευρωζώνη, η Λεπέν απαντά με την αφοπλιστική έκκληση «να μην στεκόμαστε στα τεχνικά»: «Έθετε κανείς τέτοια ερωτήματα όταν έπεσε το Τείχος του Βερολίνου; Έλεγε κανείς «παραείναι περίπλοκο»; Όχι, έγινε και τέλος» είναι η απάντησή της.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση