HomeΚΡΗΤΗΕργατικό ατύχημα η περιπέτεια των ξενοδοχοϋπαλλήλων με το πούλμαν που τυλίχθηκε στις φλόγες

Εργατικό ατύχημα η περιπέτεια των ξενοδοχοϋπαλλήλων με το πούλμαν που τυλίχθηκε στις φλόγες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εξιτήριο πήραν οι πέντε από τους έξι επιβαίνοντες στο τουριστικό λεωφορείο που το μεσημέρι κι ενώ κινούνταν στην Εθνική Οδό στο ύψος του αεροδρομίου Ηρακλείου τυλίχθηκε στις φλόγες.

Σύμφωνα με διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, οι επιβαίνοντες στο όχημα, όλοι τους εργαζόμενοι σε ξενοδοχείο στο Σίσσι, πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου και μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα αμέσως μετά το περιστατικό, ενώ παραμένει  για νοσηλεία ο έκτος συνεπιβάτης και συνάδελφός τους ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρότατα αναπνευστικό πρόβλημα.

leoforeio fotia

Το περιστατικό που σημειώθηκε το μεσημέρι θεωρείται εργατικό ατύχημα και για το λόγο αυτό στο πλευρό των εργαζομένων της ξενοδοχειακής μονάδας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς και ο ΓΓ Γιάννης Βρέντζος.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ενημέρωσε άμεσα την Τεχνική Επιθεώρηση Ηρακλείου  προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια που προκάλεσαν το ατύχημα.

Υπενθυμίζεται, όπως είχε γράψει το Cretapost νωρίτερα, ότι το περιστατικό συνέβη στις 13:51 περίπου, όταν ξαφνικά εκδηλώθηκε φωτιά στο λεωφορείο που μετέφερε το προσωπικό του ξενοδοχείου στο Ηράκλειο.

Ο οδηγός μόλις αντιλήφθηκε την φωτιά που έβγαινε από τον κινητήρα σταμάτησε το όχημα ενώ οι επιβάτες έσπασαν τα παράθυρα του πούλμαν για να βγουν έξω.

leoforeio fotia2

Τόσο ο οδηγός όσο και κάποιοι από τους επιβάτες προσπαθούσαν με ίδια μέσα να σβήσουν τη φωτιά, στο μεταξύ όμως κατέφθασε δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έθεσε γρήγορα την κατάσταση υπό έλεγχο.

Στο σημείο επικράτησε για λίγη ώρα κυκλοφοριακό κομφούζιο με δύναμη της Τροχαίας να αναλαμβάνει την κατάσταση.

Με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο έξι από τους επιβαίνοντες οι οποίοι είχαν εισπνεύσει καπνούς.

Σε ανακοίνωση του ΕΚΗ επισημαίνεται ότι «λειτουργεί γραμμή ανώνυμων καταγγελιών για ζητήματα Υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων  στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και στο τηλ. 2810283984 και έχει συσταθεί  ανάλογη  επιτροπή που διενεργεί εντατικούς  ελέγχους».

leoforeio fotia7 leoforeio fotia7

leoforeio fotia6

leoforeio fotia5

leoforeio fotia4

Διαφήμιση
Διαφήμιση