HomeΚΟΣΜΟΣΤουλάχιστον 93 νεκροί από τις πλημμύρες στην Κίνα

Τουλάχιστον 93 νεκροί από τις πλημμύρες στην Κίνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι συνεχείς βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες που έχουν προκαλέσει στοίχισαν τη ζωή συνολικά 93 ανθρώπων σε 11 περιοχές της Κίνας μέσα σε τέσσερις ημέρες, ενώ άλλοι 19 άνθρωποι αγνοούνται, μεταδίδει το κρατικό κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Οι πλημμύρες που προκάλεσαν οι συνεχείς βροχοπτώσεις μετά την 30ή Ιουνίου έχουν καταστρέψει 22.000 κατοικίες και έχουν αναγκάσει 726.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους σε πολλές επαρχίες κυρίως στη Τζιανγκσού, τη Χουμπέι, τη Χενάν και τη Σετσουάν, όπως ανακοίνωσαν οι κινεζικές αρχές σήμερα.

Οι πλημμύρες έχουν επίσης προκαλέσει ζημιές σε καλλιέργειες, δρόμους, τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών και ηλεκτροδότησης, έχουν διακόψει την κυκλοφορία αυτοκινήτων και τρένων σε πολλές περιοχές.

Σύμφωνα με το Πεκίνο, η συνολική ζημία εξαιτίας των πλημμυρών υπολογίζεται μέχρι στιγμής ότι ανέρχεται σε 20,43 δισεκατομμύρια γιουάν (3 δισεκ. Δολάρια).

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Κίνας επανέλαβε την προειδοποίησή της για επικείμενες σφοδρές καταιγίδες μέχρι το πρωί της Πέμπτης κι υπενθύμισε πως έχει κηρύξει πορτοκαλί συναγερμό (το δεύτερο σοβαρότερο επίπεδο στην τετράβαθμη κλίμακα των ακραίων καιρικών φαινομένων).

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση