HomeΚΟΣΜΟΣΒρετανική εταιρεία πάει στα… δικαστήρια το Brexit: Πρέπει να αποφασίσει η Βουλή

Βρετανική εταιρεία πάει στα… δικαστήρια το Brexit: Πρέπει να αποφασίσει η Βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τίποτα δεν τελείωσε ακόμη, σε ό,τι αφορά το μέλλον της Μ. Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αυτό τουλάχιστον προειδοποιεί κορυφαία δικηγορική εταιρεία του Λονδίνου.

Η Mishcon de Reya προετοιμάζεται να ακολουθήσει ακόμη και τη νομική οδό, προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι Βρετανοί βουλευτές θα συζητήσουν για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, πριν μπει η Μ. Βρετανία σε αυτόν τον δρόμο που δεν έχει επιστροφή.

Οπως τονίζει η εταιρεία, μόνο το κοινοβούλιο έχει νομικά το δικαίωμα να αποφασίσει την ενεργοποίηση του Αρθρου 50 της Συνθήκης της ΕΕ, βήμα με το οποίο θα ξεκινήσει αυτόματα η αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο.

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος από μόνο του δεν είναι νομικά δεσμευτικό. Είναι παράνομο ο σημερινός ή ο μελλοντικός πρωθυπουργός να ενεργοποιήσει το Αρθρο 50 χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου», τόνισε στο CNN o Κάσρα Νουρόοζι, της Mischon de Reya.

Σύμφωνα με τους Financial Times, που έγραψαν πρώτοι για αυτή τη νομική πρόκληση, η εταιρεία ενεργεί για λογαριασμό μίας ομάδας επιχειρήσεων. Η ίδια η Mishcon de Reya απαντά μόνο ότι εκπροσωπεί «μία ομάδα ανήσυχων Βρετανών πολιτών».

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση