HomeΣΠΟΡΤι έγινε στους προημιτελικούς του Euro και τι αναμένεται για την συνέχεια.

Τι έγινε στους προημιτελικούς του Euro και τι αναμένεται για την συνέχεια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Tου Ευθύμη Φασουλάκη

 

Με την αναμέτρηση Γαλλία –Ισλανδία ολοκληρώθηκε και η προημιτελική φάση του Euro 2016 και διαμορφώθηκαν τα ζευγάρια των ημιτελικών : Πορτογαλία –Ουαλία και Γερμανία-Γαλλία . Ας δούμε τι έγινε στους αγώνες των προημιτελικών που περιείχαν αγωνία , εκπλήξεις σπάσιμο παραδόσεων , άνετες επικρατήσεις και πολλά άλλα .

Πολωνία-Πορτογαλία :  Οι Πολωνοί ξεκίνησαν  ιδανικά τον αγώνα με γκολ του Λεβαντόφσκι μόλις στο 2ο λεπτό , αλλά στη συνέχεια οι Πορτογάλοι ισορρόπησαν ΄, έχασαν ευκαιρίες και ισοφάρισαν με υπέροχο γκολ του Ρενάτο Σάντσες ,σε πολύ κομβικό σημείο , 12 λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου .

Με το 1-1 να παραμένει ως την ανάπαυλα , οι Πορτογάλοι ήταν πολύ καλύτεροι στην επανάληψη χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες , ιδιαίτερα με τον Ρονάλντο που έδειχνε να τον καταβάλλει το άγχος και να μην μπορεί να κάνει ούτε τα πιο απλά πράγματα .

Στην κανονική διάρκεια και την παράταση δεν άλλαξε κάτι παρά την κυριαρχία της ομάδας του Σάντος και οι 2 ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι . Εκεί το χαμένο πέναλτι του Μπλαζικόφσκι έστειλε τους Πορτογάλους πανάξια στα ημιτελικά παρότι έχουν 5 ισοπαλίες σε πέντε αγώνες.

Ουαλία-Βέλγιο :  Μια μεγάλη έκπληξη έγινε την Παρασκευή , καθώς οι πρωτοεμφανιζόμενοι Ουαλοί απέκλεισαν το πολυδιαφημισμένο Βέλγιο , νικώντας το με 3-1 . Οι Βέλγοι που είχαν διαστήματα στα οποία ήταν καταιγιστικοί προηγήθηκαν στο 13 με ασύλληπτο σουτ του Ναινγκολάν .

Οι Ουαλοί εκμεταλλεύτηκαν τα κενά στην άμυνα του Βελγίου λόγω της απουσίας των Βερμάλεν και Βερτόγκεν και ισοφάρισαν με κεφαλιά του Άσλει Γουίλιαμς στο 30 λεπτό σε 1-1 σκορ που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια αδιανόητη αλλαγή του Βίλμοτς ( Φελαινί αντί Καράσκο ) και σωρεία χαμένων ευκαιριών στα πρώτα 10 λεπτά. Αυτές οι ευκαιρίες δεν ευοδώθηκαν και μίλησε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου στο 55 όταν ο Ρόμπσον-Κανού με μια εκπληκτική προσποίηση άδειασε όλη την άμυνα του Βελγίου και έγραψε το 2-1 .

Στη συνέχεια το Βέλγιο πίεσε , έπαιξε με 3 πίσω για να δώσει έμφαση στην επίθεση , αλλά το πλήρωσε στο 85ο λεπτό όταν ο Βόουκς έγραψε το 3-1 και έδωσε σπουδαία πρόκριση στην μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης Ουαλία. Η απουσία του Ράμσει λόγω μιας ανόητης κίτρινης για χέρι στο κέντρο του γηπέδου θα είναι πολύ σημαντική για την ομάδα του Κόουλμαν ενόψει του ημιτελικού.

Γερμανία-Ιταλία :     Σε αυτό το σπουδαίο ευρωπαϊκό κλάσικο , Γερμανία και Ιταλία έδωσαν ένα αγώνα γεμάτο συγκινήσεις που κρίθηκε στα πέναλτι . Η Ιταλία ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα με κάποιες χαμένες ευκαιρίες , η Γερμανία έχασε νωρίς τον Κεντίρα αλλά παρόλα αυτά πήρε τον έλεγχο του αγώνα όμως το ημίχρονο τελείωσε 0-0 . Στο δεύτερο ημίχρονο , οι Γερμανοί κυριαρχούσαν πλήρως και άνοιξαν τελικά το σκορ με τον Οζίλ στο 65ο λεπτό .

Οι Ιταλοί προσπαθούσαν άναρχα να ισοφαρίσουν και να ξαναμπούν στην διεκδίκηση της πρόκρισης και δεν θα τα κατάφερναν αν ο Μπόατενγκ δεν έκανε ένα τουλάχιστον αστείο χέρι μέσα στην περιοχή στο 77ο λεπτό που οδήγησε σε πέναλτι που αξιοποίησε ο Μπονούτσι . 1-1 η κανονική διάρκεια , 1-1 και στην παράταση που δεν είχαμε κάποια σπουδαία φάση και οι ομάδες οδηγήθηκαν μοιραία στην διαδικασία των πέναλτι .

Εκεί αστόχησαν για τους Γερμανούς οι Μίλερ , Οζίλ και Σβαινστάιγκερ και για τους Ιταλούς οι Ζάζα ( που μπήκε αλλαγή στο 120ο λεπτό μόνο για αυτό) , Πελέ , Μπονούτσι και Νταρμιάν και η ομάδα του Λεβ προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Γαλλία-Ισλανδία :   Στο παιχνίδι των διοργανωτών με την μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης δεν χωράει ιδιαίτερη κριτική . Οι Γάλλοι ήταν καταιγιστικοί και προηγήθηκαν από το ημίχρονο με 4-0 χάρη σε γκολ των Ζιρού , Πογκμπά , Παγέτ και Γκριεζμάν που έγινε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 4 γκολ με αυτό το τέρμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο που ήταν καθαρά διαδικαστικό οι Ισλανδοί έβαλαν 2 γκολ της τιμής με τους Σιγκόθρσον και Μπιάναρσον και ο Ζιρού σκόραρε ξανά για το τελικό 5-2

Στους ημιτελικούς λοιπόν θα έχουμε την αναμέτρηση της Πορτογαλίας με την Ουαλία , την τιτανομαχία Κ.Ρονάλντο vs Γκάρεθ Μπέιλ , όπου η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είναι ποιοτικότερη , ιδιαίτερα μετά και την απουσία του Ράμσει αλλά οι Ουαλοί έχουν κλείσει πολλά στόματα φέτος και δεν μπορούμε να τους ξεγράψουμε από τώρα.

Όσον αφορά το Γερμανία-Γαλλία , οι  Γερμανοί χωρίς να αποδώσουν ιδιαίτερα καλό ποδόσφαιρο έχουν φτάσει ως εδώ αποκλείοντας και τον κακό τους δαίμονα Ιταλία και δείχνουν ότι μπορούν να πάνε στον τελικό , απέναντι σε μια Γαλλία που είναι το πρώτο ματς που δίνει με αντίπαλο μεγάλης δυναμικότητας και πρέπει να χει σε καλή μέρα τα επιθετικά της όπλα για να μην απογοητεύσει το κοινό της και να βρεθεί στον τελικό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση