HomeΚΡΗΤΗΡεσιτάλ πιάνου στο 3ο Aegean Arts Festival με τις Στεφανία και Μαριάννα Καψετάκη

Ρεσιτάλ πιάνου στο 3ο Aegean Arts Festival με τις Στεφανία και Μαριάννα Καψετάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ρεσιτάλ πιάνου με τις δίδυμες Στεφανία και Μαριάννα Καψετάκη διοργανώνεται στα πλαίσια του 3ου Aegean Arts Festival, το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016, στις  21.30 στο Πάρκο Παναγιωτάκη στην Επισκοπή Πεδιάδος, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Οι δίδυμες αδελφές Μαριάννα και Στεφανία Καψετάκη γεννήθηκαν στο Ηράκλειο το 1991 και είναι απόφοιτες του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου.

Ξεκίνησαν μαθήματα πιάνου σε ηλικία 9 ετών. Μόλις ένα χρόνο αργότερα κέρδισαν το 3ο Βραβείο στον 7ο  Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Konzerteum και υποτροφία για όλες τις μουσικές τους σπουδές από το Μινωϊκό Ωδείο Ηρακλείου. Απέκτησαν το Πτυχίο πιάνου σε ηλικία 15 ετών με Άριστα Παμψηφεί, Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας με Άριστα Παμψηφεί και σε ηλικία μόλις 17 ετών το Δίπλωμα πιάνου με Άριστα Παμψηφεί, Διάκριση και 1ο Βραβείο με καθηγητές την Κάλλια Αναστασάκη και τον Δημήτρη Τουφεξή.

adelfes kapsetaki2

Έχουν βραβευτεί με πάρα πολλά βραβεία και διακρίσεις, ανάμεσά τους: 3ο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου C.V. Alkan- P.J.G. Zimmerman, 3ο και 5ο Βραβείο στην κατηγορία “4 χέρια” στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Konzerteum (2000/2004), 1ο Βραβείο στον Διαγωνισμό Πιάνου στους Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Αγώνες Μουσικής, 1ο βραβείο στον Διαγωνισμό ‘Νέοι Έλληνες Σολίστ 2011’ από τα Μουσικά Σύνολα Δήμου Αθηνών, 1ο Βραβείο στον Διαγωνισμό ‘Καλύτερης Ερμηνείας Chopin’ στο σεμινάριο Δ.Τουφεξή-Ωδείου Ι.Συγγελάκη (Αθήνα), 1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα στο Μέγαρo Μουσικής Αθηνών, 1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου Δήμου Λάρισας, Δίπλωμα τιμής από τον Δήμο Χερσονήσου για την εξαιρετική τους πορεία, ‘Γιάννης Τζόνκερ’ Βραβείο Νέου Καλλιτέχνη, Βραβείο ‘Παρισιάνου Α.Ε.’ και 3ο Βραβείο και αργυρό μετάλλιο στον Διαγωνισμό Mουσικής της UNESCO.

Έχουν δώσει πάνω από 50 ρεσιτάλ σε φεστιβάλ μουσικής και σε μεγάλες σημαντικές αίθουσες της Ελλάδας, Ουαλίας, Κύπρου, Αγγλίας και Γερμανίας με μεγάλη επιτυχία και με εξαιρετικά θετικά σχόλια. Καλούνται συχνά στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση όπου έχουν παρουσιάσει τα CD τους (‘Romantic Collection’ και ‘Classic Adventure-live in UK’).

Aπό το 2013 συνεχίζουν τη μελέτη τους στο πιάνο με τον Christopher Elton (R.A.M) ενώ συμμετέχουν σε σεμινάρια/masterclass με διεθνείς πιανίστες και έχουν διδαχθεί από τους: Yonty Solomon, Martino Tirimo, Radoslav Kvapil, Philip Fowke, Phillip Cassard, Bernard Roberts, Eugen Indjic, Peter Donohοe, Graham Caskie, Joanna Macgregor, Bryce Morrison, Anton Kuerti, Αngela Hewitt και Lang Lang.

Συνεργάζονται επίσης με τους σημαντικούς Έλληνες συνθέτες, Γ.Μηνά και Κ.Μυλωνά, των oποίων έχουν ερμηνεύσει σε πρώτες εκτελέσεις έργα τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Εκτός από το εξαιρετικό τους ταλέντο στην μουσική, η Μαριάννα και η Στεφανία έχουν κερδίσει το θαυμασμό όλων με την εξίσου σημαντική τους πορεία στην επιστήμη. Έχουν λάβει υποτροφίες και βραβεία αριστείας από: Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (4 συνεχόμενες φορές), Ίδρυμα Schilizzi, Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη, Ίδρυμα Α.Γ.Λεβέντη, Ίδρυμα Μποδοσάκη και Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης. Η Μαριάννα είναι αριστούχος απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάνει μεταπτυχιακό στο Performing Arts Medicine στο University College London, ενώ η Στεφανία είναι αριστούχος απόφοιτη του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου συνεχίζει τις διδακτορικές της σπουδές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση