HomeΚΟΣΜΟΣ«Ναυμαχία» στη Μεσόγειο – Τεταμένη σχέση ΗΠΑ και Ρωσίας

«Ναυμαχία» στη Μεσόγειο – Τεταμένη σχέση ΗΠΑ και Ρωσίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανεβαίνει το ψυχροπολεμικό θερμόμετρο μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς ρωσική φρεγάτα έκανε επικίνδυνους ελιγμούς κοντά σε αμερικανικό πολεμικό πλοίο λίγες ημέρες μετά από «θερμό επεισόδιο» με αμερικανικό αντιτορπιλικό.

Χθες η διοίκηση των αμερικανικών δυνάμεων Ευρώπης ανακοίνωσε ότι στις 30 Ιουνίου, η ρωσική φρεγάτα «Γιαροσλάβ Μουντρί» πλησίασε σε μικρή απόσταση το πλοίο κατευθυνόμενων πυραύλων «USS San Jacinto» στις 30 Ιουνίου και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς.

Το αμερικανικό πλοίο δεν απειλήθηκε από τους ελιγμούς της ρωσικής φρεγάτας, ενώ διατήρησε σταθερή την πορεία του και την ταχύτητά του, αναφέρει η ανακοίνωση, τονίζοντας ότι οι ελιγμοί του ρωσικού πλοίου, θεωρούνται υψηλής επικινδυνότητας.

Στις 30 Ιουνίου το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαμαρτυρήθηκε για επικίνδυνους ελιγμούς από το αμερικανικό αντιτορπιλικό «Γκρέιβλι». Το αμερικανικό αντιτορπιλικό στις 17 Ιουνίου πλησίασε σε μικρή απόσταση τη ρωσική φρεγάτα «Γιαροσλάβ Μουντρί», η οποία ανήκει στην ρωσική πολεμική δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο για τις επιχειρήσεις στη Συρία.

Σε βίντεο που προβλήθηκε από τα ρωσικά ΜΜΕ η ρωσική φρεγάτα εμφανίζεται να προσεγγίζεται από το «Γκρέιβλι», το οποίο διατηρεί παράλληλη πορεία με την φρεγάτα προτού στρίψει απότομα και περάσει μπροστά από την πλώρη του ρωσικού πολεμικού πλοίου.

«Οι Αμερικανικοί ναύτες αμέλησαν το Άρθρο 13, το οποίο ορίζει ότι μια προσπέραση σκάφους πρέπει να γίνεται εκτός της πορείας του σκάφους αυτού», δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. Προσέθεσε ότι το USS Gravely παραβίασε και το Άρθρο 15, το οποίο αναφέρει ότι ένα σκάφος που έχει ένα άλλο σκάφος στη δεξιά πλευρά πρέπει να δώσει χώρα και να αποφύγει την διέλευση από μπροστά του.

Real.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση