HomeΚΟΣΜΟΣΗρεμία και σκέψη πριν την επόμενη κίνηση για το Brexit ζητά η Βασίλισσα Ελισάβετ

Ηρεμία και σκέψη πριν την επόμενη κίνηση για το Brexit ζητά η Βασίλισσα Ελισάβετ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μιλώντας στο σκωτσέζικο κοινοβούλιο η Ελισάβετ ζήτησε «να υπάρξει χώρος για ήρεμη σκέψη» πριν να αποφασιστεί το επόμενο βήμα.

Αναφερόμενη στην οικονομική αναστάτωση που έχει επικρατήσει στη χώρα είπε ότι οι Βρετανοί «ζουν και εργάζονται σε έναν αυξανόμενα πολύπλοκο και απαιτητικό κόσμο» με γεγονότα και εξελίξεις που συμβαίνουν «με απίστευτη ταχύτητα».

Παραδέχθηκε ότι η ικανότητα να παραμένει κανείς «ήρεμος και συγκεντρωμένος» σε τέτοις συνθήκες μπορεί να είναι «δύσκολη» αλλά υποστήριξε ότι ένα σημαντικό προσόν ενός ηγέτη είναι να έχει τη δυνατότητα να κάνει ένα βήμα πίσω.

Όπως εξήγησε αυτός ο τρόπος θα επιτρέψει στους Βρετανούς πολιτικούς να αποκτήσουν «σημαντικό χώρο για ήρεμη σκέψη και συλλογισμό» και «για μια βαθύτερη εξέταση για το πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν καλύτερα οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες».

Βρετανικά ΜΜΕ ερμηνεύουν την τοποθέτηση της Βασίλισσας Ελισάβετ ως μια απάντηση στον Τζέρεμι Κόρμπιν και τους Ευρωπαίους ηγέτες που ζητούν από την Μεγάλη Βρετανία να προχωρήσει άμεσα στην ενεργοποίηση των διαδικασιών που προβλέπονται από το άρθρο 50 της συνθήκης της Λισαβόνας για την αποχώρηση ενός κράτους μέλους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση