HomeΥΓΕΙΑΠώς να αντιμετωπίσετε άμεσα το ηλιακό έγκαυμα

Πώς να αντιμετωπίσετε άμεσα το ηλιακό έγκαυμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα πρώτα καλοκαιρινά μπάνια ξεκίνησαν και ο κίνδυνος για ηλιακά εγκαύματα είναι αυξημένος.

Σίγουρα η πρόληψη είναι η καλύτερη λύση γι’ αυτό μην ξεχνάτε να βάζετε αντηλιακό και να το ανανεώνετε τακτικά όσο είστε στην παραλία ενώ βέβαια δεν πρέπει να το παρακάνετε με την ηλιοθεραπεία.

Φορέστε καπέλο και γυαλιά ηλίου και αν θέλετε να κάνετε ηλιοθεραπεία φροντίστε να κάνετε μεγάλα διαλείμματα κάτω από την ομπρέλα αλλά και βουτιές στη θάλασσα για να ενυδατωθεί το δέρμα.

Αν ωστόσο πάθετε έγκαυμα από τον ήλιο πρέπει να δράσετε άμεσα και να προστατεύσετε όσο μπορείτε το δέρμα σας. Δείτε μερικά πράγματα που μπορείτε και πρέπει να κάνετε…

1. Δροσίστε το δέρμα σας

Βάλτε μια δροσερή κομπρέσα στο δέρμα για 15 λεπτά ή κάντε ένα δροσερό ντους/μπάνιο. Μην τρίψετε το δέρμα σας για να μην το ερεθίσετε παραπάνω, σκουπίστε απαλά και αφήστε το να ενυδατωθεί.

2. Ενυδατώστε με κρέμα ή λοσιόν

Εφαρμόστε μια κρέμα ή λοσιόν χωρίς πρόσθετα αρώματα για να ανακουφίσετε το καμμένο δέρμα σας. Απλώστε το προϊόν αμέσως μετά το ντους ώστε να διατηρηθεί η υγρασία στο δέρμα. Θα χρειαστεί να το επαναλάβετε και τις επόμενες μέρες.

3. Πίνετε πολύ νερό

Το ηλιακό έγκαυμα προκαλεί συχνά ταχύτερη απώλεια υγρών μέσω του δέρματος. Γι’ αυτό το λόγο φροντίστε να πίνετε πολύ νερό ώστε να προλάβετε την αφυδάτωση ενώ παράλληλα αποφύγετε το αλκοόλ.

Baby.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση