HomeΣΠΟΡΟυαλία – Βέλγιο 3-1

Ουαλία – Βέλγιο 3-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η εκπληκτική Ουαλία, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με εντυπωσιακό γκολ του Ράτζα Ναϊνγκολάν, έκανε τη μεγάλη ανατροπή, επικράτησε με 3-1 του Βελγίου και πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Euro, όπου θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία! Υπέροχο γκολ απ’ τον Ρόμπσον-Κάνου.Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Στο βροχερό «Πιερ Μορουά» το Βέλγιο μπήκε δυνατά στον αγώνα και προσπάθησε να αιφνιδιάσει την Ουαλία, η οποία είχε ως πρωταρχικό στόχο τη διατήρηση του μηδέν στα μετόπισθεν.

Οι παίκτες του Μαρκ Βίλμοτς κυκλοφορήσαν εξαιρετικά την μπάλα και βρέθηκαν μία «ανάσα» από το 1-0 μόλις στο 7ο λεπτό, όμως σε τρεις περιπτώσεις οι Καράσκο, Μενιέ και Αζάρ δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Χένεσεϊ. Τελικά, η πίεση απέδωσε καρπούς, αφού στο 13′ ο Ράτζα Ναϊνγκολάν μ’ ένα τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Οι -τυπικά- φιλοξενούμενοι διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα, ενώ παράλληλα κατάφεραν να εξουδετερώσουν τα μεγάλα ατού των Ουαλών, Γκάρεθ Μπέιλ και Άαρον Ράμσεϊ.

Παρ’ όλα αυτά, οι «δράκοι» έφθασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 26′, αλλά ο Τιμπό Κουρτουά αρνήθηκε με εντυπωσιακή απόκρουση την παραβίαση της εστίας του, σε κοντινό πλασέ του Νιλ Τέιλορ.

Ό,τι δεν κατάφερε ο 27χρονος αμυντικός, πέτυχε τέσσερα λεπτά αργότερα Άσλεϊ Γουίλιαμς. Ο Ράμσεϊ εκτέλεσε το κόρνερ κι ο αρχηγός της Ουαλίας με καρφωτή κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα.

Πέρα από κάποια μακρινά σουτ, τα οποία δεν είχαν ευτυχή κατάληξη, οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, με συνέπεια το ημίχρονο να ολοκληρωθεί στο 1-1.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Βίλμοτς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μαρουάν Φελαϊνί στη θέση του αρνητικού Καράσκο, διατηρώντας το 4-2-3-1. Όπως και στο πρώτο 45λεπτο, οι Βέλγοι μπήκαν αποφασισμένοι να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, όμως οι Μενιέ, Ντε Μπρούινε και Λουκάκου σε διάστημα δύο λεπτών δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Χένεσεϊ.

Μάλιστα, κόντρα στη ροή του αγώνα και χάρη σε μία μαγική ενέργεια του Χαλ Ρόμπσον-Κάνου, η Ουαλία έκανε την μεγάλη ανατροπή! Ο 27χρονος άσος απέφυγε με εντυπωσιακό τρόπο το στενό μαρκάρισμα των Μενιέ, Φελαϊνί και πλάσαρε υπέροχα τον Κουρτουά για το 2-1.

Παρά την… ψυχρολουσία, το Βέλγιο προσπάθησε να αντιδράσει και πίεσε ασφυκτικά για το πολυπόθητο γκολ. Όμως, πέρα από μία κεφαλιά του Φελαϊνί που πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Χένεσεϊ, οι παίκτες του Βίλμοτς δεν δημιούργησαν άλλες ευκαιρίες.

Βέβαια, στο 83ο λεπτό δεν έδωσε καθαρό πέναλτι στους Βέλγους, σε ανατροπή του Ναϊνγκολάν μέσα στην μεγάλη περιοχή. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι Ουαλοί έφθασαν σε τρίτο γκολ δύο λεπτά αργότερα με τον νεοεισελθόντα Σαμ Βόουκς, «καθαρίζοντας» με την υπόθεση πρόκριση!

Ο Άαρον Ράμσεϊ, ύστερα από ένα μουδιασμένο πρώτο 25λεπτο, κατά το οποίο οι Βέλγοι τον είχαν κλείσει εξαιρετικά, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του. Η άνοδος του άσου της Άρσεναλ βοήθησε τα μέγιστα ώστε η Ουαλία να κάνει την μεγάλη ανατροπή.

Ο 25χρονος άσος δημιούργησε συνολικά 6 ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του εκ των οποίων οι 2 μετατράπηκαν σε ασίστ. Η κίτρινη κάρτα θα κοστίσει στον Ράμσεϊ τη συμμετοχή στα ημιτελικά, δημιουργώντας ένα σοβαρό πονοκέφαλο στον Κρις Κόουλμαν ενόψει Πορτογαλίας.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Ουαλία (3-5-2): Χενεσέι, Τσέστερ, Α.Γουίλιαμς, Ντέιβις, Τέιλορ, Γκάντερ, Άλεν, Λέντλι (78′ Κινγκ), Ράμσεϊ (90′ Κόλινς), Ρόμπσον-Κάνου (80′ Βόουκς), Μπέιλ.

Βέλγιο (4-2-3-1): Κουρτουά, Μενιέ, Αλντερβάιρελντ, Ντεναγέρ, Ζ.Λουκάκου (75′ Μέρτενς), Βίτσελ, Ναϊνγκολάν, Καράσκο (46′ Φελαϊνί), Ντε Μπρούινε, Αζάρ, Ρ.Λουκάκου (83′ Μπατσουαγί).

Διαφήμιση
Διαφήμιση